Det lønner seg å bo her

Vi kjenner ikke motivene for at raider Kjell Inge Røkke nå har meldt flytting tilbake til Norge etter drøye 20 år i utlandet, men vi synes det er bra og tror at det er et klokt trekk, som Røkke bokstavelig talt vil tjene på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi kjenner ikke motivene for at raider Kjell Inge Røkke nå har meldt flytting tilbake til Norge etter drøye 20 år i utlandet, men vi synes det er bra og tror at det er et klokt trekk, som Røkke bokstavelig talt vil tjene på. Dette er også grunnen til at vi tror Røkke har gjort en vurdering av kostnader mot nytte før han har sendt brevet til Oslo folkeregister. Han må kanskje betale noe mer i skatt, skjønt det avhenger av hvor stor gjeld han tar med seg, men framfor alt ligger det en stor verdi i et positivt image når Røkke blir eneeier av Aker og skal riste av seg raiderstempelet og framstå som seriøs, dristig og langsiktig industrieier.
  • Kjell Inge Røkke er en del av den globaliserte økonomien. Han kan velge hvor han vil ha sitt hovedkvarter og hvor han vil ha sin adresse. Han er absolutt mobil, med eget fly og egen luksusyacht i kombinasjon med moderne kommunikasjonsteknikk som er selve forutsetningen for et slikt operasjonsmønster.
  • Alpinisten Lasse Kjus er som profesjonell sportsunderholder medlem av den samme globaliserte økonomien i en verdensomspennende landsby for rikinger. I et intervju i flybladet Scanorama kommer Kjus med uttalelser om seg selv, om Norge og om verden, slik Kjell Inge Røkke tidligere har gjort, og med like blandet hell. Som Røkke føler Kjus seg misforstått når han oppdager at meningene han uttrykker, undergraver det image han trenger i folkeopinionen for å lykkes med overgangen fra alpinist til kleshandler.
  • Lasse Kjus er etter hvert blitt en velstående person med nok penger til å tenke på skattetrykk, plasseringer, investeringer og hvor han skal bo. Han har ikke flyttet etter sine lagkamerater til Monaco, men later som han ikke helt skjønner hvorfor. Lasse Kjus kan velge hvor han vil sette opp sitt telt i den globaliserte økonomien, men i likhet med Kjell Inge Røkke er han avhengig av et positivt omdømme i opinionen. Der ligger det avgjørende skillet mellom fiasko og suksess, uansett bransje, når du skal drive forretning.