Det løser seg

Lars Hellandsjø blir likevel president i Redningsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter mye om og men blir valgkomiteens kandidat Lars Hellandsjø likevel president i Redningsselskapet, melder bt.no.

Stemmetallene for Hellandsjø var 11-2.

Valget skjedde etter at det sittende styret nærmest hadde truet med å bli sittende.

Under Redningsselskapets ekstraordinære landsmøte kunngjorde det sittende styret først at de hadde trukket tilbake beslutningen om å stille sine plasser til disposjon, skriver bt.no.

- Det sittende styret kan ikke sitte og se på at landsmøtet er i ferd med å foreta et valg i strid med lovene. Derfor stiller vi ikke lenger våre plasser til disposisjon, og jeg ber om at det blir reist mistillit mot meg, sa styreleder Magnus Stangeland tidligere i dag.

I praksis ville det si at styreleder Magnus Stangeland, fungerende generalsekretær Kjell E. Brevik og de andre ville blitt sittende til det neste ekstraordinære landsmøtet i mai.

Gikk etter mistillit

Det ekstraordinære møtet kom opp etter at styret i desember valgte å stille sine plasser til disposisjon på grunn av sterk mistillit fra flere distriktsstyreledere

Under dagens møte hadde møtedelegatene store problemer med å få valgt ny president og visepresident i Redningsselskapet.

Dersom valgkomiteens forslag til ny styreleder, Lars Hellandsjø fra Sogn og Fjordane, ikke vil blitt godtatt, ville ett alternativ vært at sittende styremedlem Gunnar Knudsen overtok jobben som styreleder.

TURBULENT: Før jul stilte Magnus Stangeland og de andre i styret plassene til disposisjon. Nå har de ombestemt seg. Formann i valgkomiteen Anton Iversen (høyre) får ikke gjennomslag for komiteens kandidat.
TURBULENT: Før jul stilte Magnus Stangeland og de andre i styret plassene til disposisjon. Nå har de ombestemt seg. Formann i valgkomiteen Anton Iversen (høyre) får ikke gjennomslag for komiteens kandidat. Vis mer

Mye krangling

Møtet var lenge i ferd med å koke bort i endeløse diskusjoner om stemmeregler. Landsmøtedelegatene klarte ikke å bli enige om hvordan valg og vedtak skal gjøres.

Dersom styret ikke ble skiftet ut, hadde skipsreder Petter Sundt varslet at han ville trekke en gave på 30 millioner kroner til ny redningsskøyte.

Det nye styret består av følgende medlemmer:

President: Lars Hellandsjø, Sogn og Fjordane

Visepresident: Thomas Collin Archer, Østfold

Medlem: Anne Breiby, Møre og Romsdal

Medlem: May Britt Manyn, Troms

Medlem: Arnfinn Ellingsen, Nordland

Medlem: Einar Eidshaug, Trøndelag

Les mer om det nye styret i Sunnmørsposten.

<B>FORHÅNDSFAVORITT:</B> Lars Hellandsjø var valgkomiteens kandidat og det var ventet at han skulle overta.
<B>IKKE BARE MONICA:</B> Kjell E. Brevik (høyre) tok over midlertidig for Monica Kristensen Solås som fikk sparken.