Det lysner for Saab

Arbeiderne er på vei tilbake til fabrikklokalene i Trollhättan og spennende Saab-modeller er på gang. I mellomtida tester vi en gammel konstruksjon i svært oppgradert utgave.

TØFF: Ingen tvil om at du har en rå Saab foran deg. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
TØFF: Ingen tvil om at du har en rå Saab foran deg. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ÅRETS BIL-KANDIDAT: Saab 9-3X 2,0T XWD. Den kompliserte bokstavrekka betegner stasjonsvogna av 9-3 med firehjulstrekk, litt mer bakkeklaring og litt høyere pris.

Saab 9-3 er en såkalt livstilskombi. Latterlig begrep, men ofte fine biler. Stygt sagt, så er dette biler for folk som synes en tradisjonell stasjonsvogn er for praktisk og for billig.

Pent sagt, så er dette snertne, litt eksklusive biler med individualisme og litt mer bagasjeplass enn en tradisjonell sedan.

Snever klasse Klassen er ikke spesielt stor. Og legger du inn firehjulstrekk og mer bakkeklaring som kriterium, så snevres den ytterligere.

Saab kom av forskjellige årsaker litt sent på banen med modellen 9-3 (2002), og har hele tida vært litt på etterskudd i forhold til de beste konkurrentene. Når merket nå lanserer en litt forhøyet utgave av stasjonsvogna med firehjulstrekk — i konkurranse med helt ferske varianter fra hovedkonkurrentene Audi og Volvo, så kan det unektelig virke litt krampaktig.

Og kanskje var det med dette utgangspunktet vi møtte bilen — og ble overrasket. Mange dager og mil senere er ikke inntrykket ødelagt, bare litt mer nyansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer