Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det lyste sinne ut av øynene til Viggo»

ARENDAL (Dagbladet): - Det lyste sinne ut av øynene til Viggo Kristiansen. Det var hele kroppsspråket hans som signaliserte at han var sint. Ikke alle de stygge ordene han brukte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette fortalte en 31-årig nabokvinne i Agder lagmannsrett i går.

Også en annen nabo, en 36 år gammel kvinne, fortalte om hvordan Kristiansen forpestet tilværelsen hennes.

- Jeg vurderte å flytte, fortalte hun.

- Helt fra første gang jeg traff ham sa han «æsj» når han passerte. Seinere laget han kysselyder og slikt, fortalte hun.

Hun ble etter hvert så plaget at hun ikke lenger ville lufte bikkja i mørket.

Begge kvinnene beskrev Viggo Kristiansen som den brautende og frekke, mens Jan Helge Andersen var høflig og hjelpsom når han var alene.

Ringte politiet

- Han var helt annerledes når han var sammen med Viggo, fortalte nabokona.

Hun innrømmet at hun følte seg lettet da hun fikk vite at Viggo Kristiansen var arrestert og siktet for barnedrapene.

Den første kvinnen som fortalte om Kristiansens naboterror på Egs-området var ikke i tvil om hvem politiet hadde pågrepet da hun hørte den første meldingen på radio om at to ungdommer var arrestert og siktet for barnedrapene.

- Jeg sa til kollegaene mine på jobben at jeg skal vedde på at de har tatt Viggo Kristiansen og kameraten, og at det er Kristiansen som ikke har tilstått. Dagen etter ringte jeg politiet i tilfelle de trengte noen av mine opplysninger, fortalte den 31-årige kvinnen.

Ropte «hore»

Hun fortalte om sitt første møte med Viggo Kristiansen. Det skjedde på en sykkelsti der Kristiansen måtte vike.

- Da begynte han å kjefte og smelle. Han fikk et raseriutbrudd. Selv lo jeg av det hele. Men hver gang jeg møtte ham seinere kom han med bemerkninger og stygge kommentarer, fortalte hun.

Kvinnen hadde opplevd at Kristiansen på lang avstand hadde ropt «hore» til henne på åpen gate i Kristiansand sentrum.

- Viggo hadde radarblikk. Jeg følte at han fulgte med meg overalt.

I begynnelsen prøvde jeg å ta litt igjen. Men jeg skjønte snart at her var det alvor. Han virket såpass sint at jeg var redd for at det kunne gi seg fysiske utslag, sa hun.

Tror på nevøen

I lagmannsretten i går møtte også Viggo Kristiansens 43-årige onkel. Han fortalte retten at han tror på nevøen når han har sagt at han ikke har noe med barnedrapene å gjøre.

Onkelen beskrev først Jan Helge Andersen som en løgnaktig person, men modererte seg da han forsto at aktor Edvard Dahl oppfattet dette som en svært negativ personkarakteristikk.

Om Viggo Kristiansens sa han:

- Jeg tror han har et greit forhold til sannheten.

Da spratt Jan Helge Andersens forsvarer Ben Fegran opp og leste hva onkelen hadde sagt i politiavhør like etter pågripelsen:

- Viggo tilstår aldri, han har aldri tilstått noe.

Knivtruet onkelen

Onkelen fortalte om en svært truende episode da Viggo Kristiansen var 16 år. Under en krangel trakk han plutselig kniv og holdt den mot onkelens bryst. Han truet med å drepe både onkelen og fetteren sin.

- Viggo virket helt gal, spesielt i øynene. Det kunne nesten se ut som han gikk på amfetamin, fortalte han.

Oppførselen gjorde onkelen svært redd. Han kontaktet både politiet og ungdomspsykiatrisk avdeling ved sentralsykehuset.

Derimot lot han være å ta saken opp med Viggo Kristiansens foreldre, som bor i et av nabohusene. I retten nektet han å besvare spørsmålet om hvorfor han ikke blandet inn Kristiansens foreldre.

<B>Viggo Kristiansen</B>
Hele Norges coronakart