- Det må bli slutt på denne galskapen

ATLANTA (Dagbladet): Familiekrangel og pengevansker kan være noen av motivene for at den 44-årige aksjespekulanten rått skjøt ned og drepte 12 mennesker. I dag spør hele USA hvordan nok en hatefull galning - som endatil var en kjenning av politiet - kunne gå løs på sine medmennesker med skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en tragisk dag for Atlanta, og for hele USA, sier Valencia Robbins og Laura Atkins til Dagbladet. De ble evakuert av politiet da kontorkomplekset i Buckhead som de jobbet i ble omgjort til en blodig slagmark torsdag ettermiddag.

- De fleste av dem som ble skutt i går er familieforsørgere som jobbet her. Det er så mange tragedier, så mange som har mistet sine, sier Robbins. Og legger til:

- Det må bli en slutt på denne galskapen.

Gammel kjenning

Atlanta-politiet har flere ganger advart mot Mark Barton. Han var hovedmistenkt da hans første kone, Debra Barton, og hennes mor, Eloise Spivey, ble funnet brutalt slått i hjel i en campingvogn i 1993. Barton hadde tatt ut en livsforsikringspolise på nesten 5 millioner kroner på kona rett før hun ble drept.

Mark Barton hadde innledet et romantisk forhold til sin nåværende- og også myrdede - kone, Leigh Ann, allerede før de blodige campingdrapene. Leigh Ann var også gift på dette tidspunktet, og tok også plutselig ut en livsforsikring på ektemannen, David Lang. Lang ble advart av politiet om at Barton kunne være farlig.

Motiver?

Politiet arbeider nå med å finne motivet for drapene. Mark Barton kjente ikke personlig noen av dem han skjøt, men skrev i et avskjedsbrev at «jeg planlegger ikke å leve mye lenger, bare lenge nok til å drepe de menneskene som så grådig søkte min ødeleggelse» .

Brevet lå sammen med kona og de to barna som Barton hadde drept med hammer dagene før blodbadet i Buckhead. Familieproblemer kan også være en medvirkende årsak. Kona Leigh Ann hadde nylig tatt med seg ungene og flyttet fra Mark Barton.

Politiet fant dem drept i en leilighet i Stockbridge 45 minutters biltur fra kontormassakren i Buckhead i Atlanta.

Kona var drept på tirsdag. Barna på åtte og 11 år hadde han tatt livet av dagen etter. Deretter la han dem pent i sengen sammen med kosedyr før han bega seg ut på drapsturen til kontorkomplekset.

DREPTE FAMILIEN: </B> Massemorderen Mark Barton med kone og barn i lykkeligere dager.