- Det må gå an å vente til rettssaken er ferdig før Ap forlanger at han må ta sin hatt og gå

Vågå Sp mener Ap-ledelsen burde latt være å ta stilling til Øygards verv midt under rettsprosessen.

- UPASSENDE: Statsminister Jens Stoltenberg mener Rune Øygard ikke kan fortsette som ordfører. Det mener Vågå Sp, og kommunestyrerepresentant Anders Gustav Bjørnsen moderpartiet kunne spart seg for. Han mener Stoltenberg kunne ventet til rettssaken er ferdig. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / John T. Pedersen / Dagbladet
- UPASSENDE: Statsminister Jens Stoltenberg mener Rune Øygard ikke kan fortsette som ordfører. Det mener Vågå Sp, og kommunestyrerepresentant Anders Gustav Bjørnsen moderpartiet kunne spart seg for. Han mener Stoltenberg kunne ventet til rettssaken er ferdig. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Rune Øygards Skype-chat med den fornærmede jenta (16) ble lagt fram for retten fredag, har flere politikere tatt sterk avstand, og ment at denne type prat ikke er forenelig med det folkevalgte ordfører-vervet. 

Både Ap sentralt - med partisekretær Raymond Johansen og statsminister Jens Stoltenberg i spissen - ga fredag og i dag direkte føringer til Vågå Ap. 

De mener i likhet med det største opposisjonspartiet i Vågå, Bygdelista, at ordføreren burde trekke seg, og at lokalpolitikerne burde uttrykke mistillit til den permitterte og full-lønnede ordføreren. 

- Overflødig fra moderpartiet Med sine tre mandater i kommunestyret, mener Vågå Sp nå at Ap sentralt har forhastet seg med sine uttalelser. De har i likhet med Vågå SV, som har én plass i kommunestyret, valgt å ikke ta stilling til om ordføreren burde gå eller ikke.

Det har heller ikke Vågå Ap, som vil diskutere dette på et lukket ekstraordinært møte i kveld klokka 18.

- I våre øyne er det ikke passende å gjøre en vurdering mens rettssaken pågår. Det sier seg sjøl at det som kom fram på fredag i liten grad er forenelig med ordførervervet, og at det er vanskelig å se for seg at han kan komme tilbake i posisjon, men å avgjøre dette nå er likevel å foregripe begivenhetenes gang, sier kommunestyrerepresentant Anders Gustav Bjørnsen til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer