- Det må ha vært et mareritt

Kona til den norske fabrikksjefen på skipet Hercules har fått beskjed om at alle tre nordmennene om bord er i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere av personene som var om bord i frysetråleren Hercules da den begynte å brenne utenfor Chile i går natt, var nordmenn. Ingen nordmenn er blant de elleve omkomne.

- Mannen min, Jostein, som er fabrikksjef om bord, kapteinen, samt sjefen for maskinistene på Hercules var de tre nordmennene om bord, sier Liv Rusten til Dagbladet.no.

Hun er kona til Jostein Rusten - én av de tre nordmennene som skal være evakuert i sikkerhet. Liv Rusten har vært i kontakt med sin mann, og har også vært i kontakt med rederiet.

- Dette er helt forferdelig. En tung dag. Vi gjør hva vi kan gjøre, sier managing director Gunnbjørn Joensen i Thor Fisheries til Dagbladet.no.

Selskapet opplyser at brannen er så omfattende at Hercules ikke lar seg redde.

- Fikk bare med seg passet

- Jostein satt på kontoret sitt høyt oppe i etasjene på skipet og skulle fylle ut rapporter. Da han åpnet en skuff, veltet det røyk ut. Han løp nedover gangene, men måtte snu på grunn av den tjukke røyken. Det var ikke annet å gjøre enn å komme seg i livbåtene, sier Liv Rusten og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.