Kristin Clemet under lansering av Frp-bok:

- Det mest nasjonalistiske eller nasjonalkonservative partiet i Norge nå, er Senterpartiet

- At Kristin Clemet prøver å stemple oss, er ikke noe nytt, svarer Vedum.

- MEST HOS SENTERPARTIET: - Det er en snill form for nasjonalisme i Norge sammenliknet med andre land, men denne typen strømninger er likevel tydeligst i Senterpartiet, sier Kristin Clemet til Dagbladet. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix
- MEST HOS SENTERPARTIET: - Det er en snill form for nasjonalisme i Norge sammenliknet med andre land, men denne typen strømninger er likevel tydeligst i Senterpartiet, sier Kristin Clemet til Dagbladet. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under lanseringen av boka «Frp - rett fra levra», skrevet av Dagbladet-journalist Gunnar Ringheim, ble det i dag holdt en paneldebatt der Bernt Aardal, Kristin Clemet, Stein Ørnhøi og Tor Mikkel Wara diskuterte seg gjennom partiets historie.

- Det mest nasjonalistiske eller nasjonalkonservative partiet i Norge nå, er Senterpartiet. De har den strengeste innvandringspolitikken, de er mest imot europeisk integrasjon, og de er veldig verdikonservative. Fremskrittspartiet er fortsatt et innvandringskritisk parti, men ikke i så stor grad som Senterpartiet nå er blitt, sa Clemet.

Overfor Dagbladet utdyper Clemet at det blant annet er Senterpartiets forhold til andre land, frihandel og europeisk integrasjon som er bakgrunnen for utsagnet.

- Nasjonalorientert parti

- Når det gjelder det å forholde seg til andre land, har Frp vært tilhengere av frihandel, og også EØS-avtalen. Senterpartiet, derimot, er det eneste norske partiet som er imot EØS-avtalen, samtidig som de er skeptiske til frihandel og for en streng innvandringspolitikk overfor personer fra land utenfor EØS. De har også luftet tanken om en mer permanent grensekontroll, sier Clemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer