Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det meste i rute på Gardermoen

Det meste av trafikken på Oslo Lufthavn Gardermoen var i rute i ettermiddag, men mange passasjerer ble likevel berørt av forsinkelser og kanselleringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassen måtte stenge i går på grunn av underkjølt regn som ga isdannelser. Dette skapte problemer for trafikkavviklingen i hele dag. Det meste av trafikken ble likevel gjennomført normalt, kanselleringer og forsinkelser berørte bare en del av passasjerene, opplyser både SAS og Braathens.

Motorbytte

Vaktsjef Bjørn Ingebrigtsen ved SAS trafikkavviklingskontor opplyste til NTB tirsdag ettermiddag at de fortsatt hadde ettervirkninger etter mandagens problemer, blant annet ved at fire fly sto i hangar for å bytte motor etter skader på grunn av isdannelser.

Vi har hatt cirka ti kanselleringer på innenriksrutene, og sju-åtte på utenriks. I tillegg har vi hatt forsinkelser på rundt en times tid. Passasjerer som har fått avgangene kansellert har ventet lenger, men sjelden mer enn et par timer, sier Bjørn Ingebrigtsen.

Det meste av SAS-trafikken til og fra Gardermoen (120 avganger) ble gjennomført normalt tirsdag. Trafikkavviklingskontoret bestrebet seg på å fordele ulempene mellom de ulike bestemmelsesstedene, og vaktsjef Ingebrigtsen forsikret at alle passasjerer ville nå fram dit de skulle i løpet av dagen.

Normalt i morgen

Braathens hadde også forsinkelser og noen få kanselleringer tirsdag, men sier at trafikkavviklingen etter forholdene gikk brukbart. Braathens trafikk var i hovedsak i rute tirsdag, men tirsdag ettermiddag sto fortsatt to av Braathens fly til reparasjon.

Både SAS og Braathens regner med å ha trafikken så godt som i rute i morgen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!