Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det meste uklart rundt Frogn-drapet

Selv om etterforskningen har pågått i to døgn, er de fleste spørsmål etter drapet i Skaubygda i Frogn lørdag fortsatt ubesvarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet visste mandag ikke hvem offeret er, ikke hvem de siktede er, motivet er helt uklart og selve hendelsesforløpet har det heller ikke lykkes å klarlegge.

- Vi arbeider nå med å fastslå identiteten til de involverte, sier politiadvokat Nina Prebe til NTB. Hun vet ikke engang om det er korrekt at offeret og de siktede har vært sesongarbeidere fra Litauen.

Barn i avhør

Mandag fortsatte de kriminaltekniske undersøkelsene av hytta der krangelen som førte til drap skal ha oppstått.

Prebe sier det vil bli gjennomført dommeravhør av to barn som oppholdt seg i nabolaget og som forhåpentlig kan gi et bilde av noe av det som skjedde. Ellers fortsetter vitneavhørene, men så langt er man ikke kommet særlig langt med de siktede.

- Den ene av de to som ble pågrepet etter en politijakt lørdag kveld nekter ethvert kjennskap til drapet og den forutgående krangelen. Den andre innrømmer at han kan knyttes til åstedet.

Prebe bekrefter at de to ble pågrepet samtidig.

De to siste siktede ligger på sykehus med knivskader.


Fremstilles tirsdag

Advokat Trond Dyvik er forsvarer for mannen som nekter ethvert kjennskap til de tragiske begivenhetene ved hytta, som ligger i nordre del av Frogn kommune i Akershus. Området kalles Skaubygda og har sin egen skolekrets i kommunen.

Tor Erling Staff er forsvarer for mannen som innrømmer at han kan knyttes til åstedet. Han har imidlertid ikke innrømmet noen straffskyld, ifølge politiet.

Tirsdag vil de to bli fremstilt for varetektsfengsling i Follo tingrett i Ski.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!