Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ola Borten Moe ut mot Trine Skei Grande

«Det min slektning har fortalt er sant, det fortjener ikke å bli mistenkeliggjort»

I et innlegg på Facebook går Sp-politiker Ola Borten Moe ut mot Venstre-leder Trine Skei Grande for hennes uttalelser om en episode som skjedde i Borten Moes bryllup for ti år siden.

Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Sp-nestleder og olje- og energiminister, Ola Borten Moe går i et innlegg på Facebook i ettermiddag hardt i rette med Trine Skei Grande.

Han kritiserer hennes uttalelser rundt saken der hun skal ha hatt sex med en da 17 år gammel gutt på en fest i 2008.

- Dette er i grunnen er oppdatering jeg gjerne skulle vært foruten. Det er et privat anliggende og angår ikke norsk offentlighet. Mine motiver vil sannsynligvis bli dratt i tvil. Det har likevel blitt en del av norsk offentlighet på en måte som gjør at det må rettes opp. Det er min familie; blod er tykkere enn vann, skriver Borten Moe i innlegget som Adressa var først ute med å omtale.

Skjedde i Borten Moes bryllup

«Mange var tilstede og fikk det med seg. Jeg vil karakterisere det som en offentlig hemmelighet», skriver Sp-politikeren om sex-episoden.

Han skriver videre at familien ikke ønsket oppmerksomhet om saken, men at den dukket opp igjen i forbindelse med Metoo-kampanjen sent i fjor.

«Det ble opprettet kontakt mellom Skei Grande og den det gjaldt. Avtalen var å ikke omtale dette offentlig fra noen av dem.»

Grande kommenterte selv saken først i et intervju i «Aftenposten »der hun fortale om at hun var utsatt for rykter og trusler. – Jeg har fortalt min historie til Erna, sa han da.

Om dette skriver Borten Moe:

«Skei Grande valgte imidlertid å kommentere denne og andre saker i et stort intervju i Aftenposten 16. januar under premisset om at hun levde med trusler som følge av sitt politiske engasjement, og at mange førsøker å skremme henne fra innflytelse. Videre får vi vite at hun har fortalt sin historie til Statsministeren og at hun "kan ha gjort dumme ting på fest". Det er ingen innrømmelse av forholdet. Det var tvert imot mye mistenkeliggjøring av alle rykter mot henne generelt, denne episoden inkludert. Jeg tviler ikke på at Trine Skei Grande har vært utsatt for mye ufin oppførsel og trusler i politikken, men denne saken er definitivt ikke blant dem.»

Borten Moe skriver vider at slektningen følte han måtte kommentere saken for å avverge at en feil versjon av saken skulle sette seg, og at det er sendt to varsler til SMK om saken.

«Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig», sa vedkommende i et intervju med VG.

Reagerer på intervju

Når han nå reagerer er det på bakgrunn av et intervju Grande har gjort med VG Helg i påsken.

«Nå omtales saken som en rykteflom. Hans opplysninger blir fremstilt som noe som "skulle ha skjedd". Det fortsetter med VGs redaksjonelle opplysning om at det ble tilbudt 400 000 kroner for å stå frem (ingenting om at dette ble avslått). Og det toppes av Skei Grandes kommentar om at mange var opptatt av prosessen på Jeløya "og mange ønsket å torpedere den". Ingen innrømmelse av det faktiske forholdet, tvert imot ny mistenkeliggjøring av varsler. Det er vanskelig å sitte igjen med et annet inntrykk enn at her er det min slektning som forteller en drøy historie for å fremme en politisk agenda og egen økonomisk vinning.» skriver Borten Moe før han avslutter med følgende kraftsalve:

«Det hersker ingen tvil om de faktiske forhold. Dette handler imidlertid ikke om episoden tilbake i 2008, der skjedde det ingenting ulovlig. Men det handler om at en person som slett ikke har ønsket eller søkt oppmerksomhet om saken blir mistenkeliggjort for å fortelle sannheten av en av Norges mektigste personer gjennom Norges mektigste medier. Det er ikke greit. Det min slektning har fortalt er sant, det fortjener ikke å bli mistenkeliggjort.»

Vil ikke kommentere

Trine Skei Grande ønsker ikke å kommentere saken.

Den aktuelle slektningen har ikke svart på Dagbladets henvendelse.

Borten Moe har gitt tillatelse til at innlegget gjengis.

– Innlegget er det det er, en reaksjon på intervjuet gitt seinest i påsken, skriver han i en sms om hvorfor han velger å gå ut med dette.

NY REGJERING: Erna Solberg presenterte den nye blågrønne regjeringa utenfor slottet. Video: Frida Andersen / Dagbladet / Hans Arne Vedlog Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!