Det moderate ansikt

De ultrakonservative kristne ble holdt unna Bush-landsmøtet. Det er de usikre som skal vinnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Arnold Schwarzenegger ble republikaner av å høre Richard Nixon snakke.

-  Å lytte til Nixon var som å trekke inn frisk luft. Jeg spurte min venn hvilket parti han tilhørte. Han svarte at Nixon var republikaner. Da er jeg også republikaner sa jeg til ham.

Dette fortalte California-guvernøren til stormende jubel fra publikum i Madison Square Garden. Så lett er det altså å bli tilhenger av George W. Bushs parti. For Rudolph Giuliani og Michael Bloomberg var det også enkelt. Det var bare å skifte side.

Alle har de betydelig star power, men en annen grunn til deres framstående rolle på det nyss avsluttede partikonventet i New York, var at de er moderate, de signaliserer et parti med plass til mange. Dette ansiktet er det som skal vises fram nå, parallelt med at støvet er børstet av merkelappen «konservative som bryr seg».

Derimot ble selve grunnfjellet i det republikanske partiet, de som Det hvite hus kaller «basen», holdt langt unna talerstoler og tv-kameraer. Dette er de evangeliske kristne, konservative katolikker og velgere som ser troen som politikk. De er troppene i kulturkrigen mot abort, skilsmisse og homofile ekteskap. På landsmøtet ble de henvist til å holde sine arrangementer i lukkede fora utenfor møteplanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer