REPRESENTANTER PÅ BESØK.: To av Det muslimske brorskaps representanter var denne uken på besøk i Norge, men forsøket på å hente støtte mislyktes.Her er Egypts tidligere president, Mohammed Morsi, som for tida er fengslet. Foto: AP Photo/Tarek el-Gabbas
REPRESENTANTER PÅ BESØK.: To av Det muslimske brorskaps representanter var denne uken på besøk i Norge, men forsøket på å hente støtte mislyktes.Her er Egypts tidligere president, Mohammed Morsi, som for tida er fengslet. Foto: AP Photo/Tarek el-GabbasVis mer

Det muslimske brorskap besøkte Norge

Forsøket på å hente støtte mislyktes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av Det muslimske brorskaps representanter var denne uken på besøk i Norge, men forsøket på å hente støtte mislyktes.

VG skriver søndag at delegasjonen fra det egyptiske eksilparlamentet som har sin base i Tyrkia, blant andre møtte representanter for Utenrikskomiteen i Stortinget, to saksbehandlere fra Utenriksdepartementet og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Hjemme i Egypt er flere ledere i Brorskapet den siste tiden blitt dømt til døden, blant dem den tidligere presidenten Mohamed Mursi. I kjølvannet av dødsdommene har ytterliggående islamistgrupper i Egypt tatt til orde for drap på dommere.

Besøket i Norge er blant annet omtalt på Facebook-siden til Brorskapets politiske fløy - Frihets- og rettferdighetspartiet. Det er også omtalt på islamistenes hjemmeside og i enkelte arabiskspråklige aviser.

Ifølge VG kan det her virke som at bevegelsen, som er terrorstemplet i hjemlandet, fikk norsk støtte, men det stemmer ikke.

- Det er ikke slik at vi kom med noen støtteerklæring til Det muslimske brorskap, men vi påpekte at det demokratiske underskuddet i egyptisk politikk ble tatt opp med den egyptiske utenriksministeren da han besøkte Norge tidligere i år, sier Marit Nybakk (Ap) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

- Vi påpekte menneskerettighetsbrudd både under den sittende regjeringen, samt det vi mener var brudd da Brorskapet styrte, sier komitéleder Anniken Huitfeldt (Ap).

(NTB)