HAR MER STØTTE:  - Vi har fått beskjed om at det muslimske samfunnet støtter oss, men  ikke ønsker å delta i en demonstrasjon nå, sier medarrangør Arian Arif (til høyre) om det glisne frammøtet til markereingen på torget i Larvik i ettermiddag. FOTO: TORBJØRN BERG.
HAR MER STØTTE: - Vi har fått beskjed om at det muslimske samfunnet støtter oss, men ikke ønsker å delta i en demonstrasjon nå, sier medarrangør Arian Arif (til høyre) om det glisne frammøtet til markereingen på torget i Larvik i ettermiddag. FOTO: TORBJØRN BERG.Vis mer

- Det muslimske samfunnet støtter oss, men vil ikke delta nå

Glissent frammøte på torgmøte i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
LARVIK (Dagbladet): Det muslimske samfunnet sviktet demonstrasjonen motstandere av uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad arrangerte på Larvik torg.
 -Vi har fått beskjed om at det muslimske samfunnet støtter oss, men ønsker ikke å delta i en demonstrasjon nå, forteller medarrangør Arian Arif.
Den tidligere irakiske journalisten med bakgrunn fra Kurdistan og åtte andre stilte seg opp på torget med plakater med slagord som klart tar avstand fra de radikale og truende uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad.

Dårlig følelse- Hva tenkte du da du hørte hva Mohyeldeen Mohammad sa?
 -Jeg fikk en dårlig følelse. De som truer andre mennesker har ikke noen plass hos oss. Vi liker å være i fred, sier Arian Arif.

Hun understreker alle muslimer i norskklassen hun går i har denne holdningen
Samtidig presiserer Arif at alle som kommer til Norge har å respektere og etterleve norske lover og regler.

Bomber verre Den tidligere journalisten fra Irak har sterkt behov for å vise den sterke motstanden hun og de øvrige demonstrantene har til truslene og uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad.
-Karikaturen som kom på trykk er ikke på lagt nær så farlig som alle bombene vi opplever i Irak og andre steder. De er verre, sier Arian Arif.
Nestleder i innvandrerrådet i Larvik, Berit Nilssen, stilte opp sammen med demonstrantene. Hun forteller at dette har hun ventet på en stund, og er tydelig stolt av innsatsen til demonstrantene.
Også andre borgere i Larvik møtte opp for å se og støtte demonstrasjonen.
Pensjonisten Robert Meinich er imidlertid kritisk til ledere i det muslimske samfunnet. -Det er nok flere som er enige med demonstrantene, men det er et tankekors at de ikke er her.

- SplitterI går sa den profilerte, muslimske lokalpolitikeren Hiam Al-Chirout til Dagbladet at hun fryktet en slik demonstrasjon ville øke gnisningene mellom muslimer i Larvik.
Hun takket selv nei til å gå i toget.
Hiam Al-Chirout, som sitter i bystyret i Larvik for SV, anslår at om lag 800 av kommunens 42 000 innbyggere er muslimer.

Demonstrasjonen var rettet mot uttalelsene til Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad, som advarte om et 11. september i Norge i en demonstrasjon i Oslo nylig mot Dagbladets trykking av en Mohammad-tegning, som var lenket til på PSTs Facebook-side.

Reiste til Saudi-ArabiaMohyeldeen Mohamamd reiste i helgen tilbake til Saudi-Arabia, der han studerer sharialov ved et universitet i  Medina. Han skal etter planen være der de fire neste månedene, opplyser hans forsvarer, advokat John Christian Elden.

 UTE AV LARVIK:  Mohyeldeen Mohammad dro tilbake til sharia-studiene i Medina i går. ARKIVFOTO: JOHN  T. PEDERSEN.
UTE AV LARVIK: Mohyeldeen Mohammad dro tilbake til sharia-studiene i Medina i går. ARKIVFOTO: JOHN T. PEDERSEN. Vis mer