MATTERHORN: «Ta landet tilbake» skriver det tyske partiet AfD. I bakgrunnen er det sveitsiske fjellet Matterhorn. Foto: Afd på Twitter
MATTERHORN: «Ta landet tilbake» skriver det tyske partiet AfD. I bakgrunnen er det sveitsiske fjellet Matterhorn. Foto: Afd på TwitterVis mer

Det nasjonalistiske partiet ber folket ta landet tilbake, men de oppdaget ikke den pinlige tabben

Ikke veldig tysk.

(Dagbladet): Det tyske politiske partiet Alternative für Deutschland (AfD) kjemper om å bli Tysklands tredje største parti under valget i høst, men i valgkampen har ikke alt gått på skinner for partiet som har «ta landet tilbake» blant sine paroler.

Partiets Nürnberg-avdeling har ved flere anledninger i høst lagt ut et bilde på sin Twitter-konto med en oppfordring til landets borgere om å bestige utfordringene man står overfor i helsesektoren.

I bakgrunnen er det et bilde av en fjelltopp, men der toppen kanskje bygger opp under budskapet har det fint lite med Tyskland å gjøre. Det er nemlig Matterhorn som ligger i Sveits.

For dem som ikke er bevandret i de sveitsiske alper, er Matterhorn også inspirasjon for den trekantformede pyramidesjokoladen Toblerone.

Partiet har foreløpig ikke svart på henvendelser fra CNN i saken.

AfDs går til valg på strengere immigrasjonspolitikk, og stengte grenser. De beskriver også de fem millionene muslimer som i skrivende stund er bosatt i Tyskland som «en fare for vårt land, vårt samfunn og våre verdier».

I henhold til de siste meningsmålingene ligger AfD an til å ende med en oppslutning mellom sju og ti prosentpoeng.

Dette vil være en markant oppgang fra de 4,7 prosentpoengene partiet fikk under valget i 2013.

Samtidig har oppslutningen dere sunket noe i løpet av det siste året, og var på sitt høyeste etter en rekke terrorangrep mot Tyskland og andre europeiske land i fjor.