MATTERHORN: «Ta landet tilbake» skriver det tyske partiet AfD. I bakgrunnen er det sveitsiske fjellet Matterhorn. Foto: Afd på Twitter
MATTERHORN: «Ta landet tilbake» skriver det tyske partiet AfD. I bakgrunnen er det sveitsiske fjellet Matterhorn. Foto: Afd på TwitterVis mer

Det nasjonalistiske partiet ber folket ta landet tilbake, men de oppdaget ikke den pinlige tabben

Ikke veldig tysk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det tyske politiske partiet Alternative für Deutschland (AfD) kjemper om å bli Tysklands tredje største parti under valget i høst, men i valgkampen har ikke alt gått på skinner for partiet som har «ta landet tilbake» blant sine paroler.

Partiets Nürnberg-avdeling har ved flere anledninger i høst lagt ut et bilde på sin Twitter-konto med en oppfordring til landets borgere om å bestige utfordringene man står overfor i helsesektoren.

I bakgrunnen er det et bilde av en fjelltopp, men der toppen kanskje bygger opp under budskapet har det fint lite med Tyskland å gjøre. Det er nemlig Matterhorn som ligger i Sveits.

For dem som ikke er bevandret i de sveitsiske alper, er Matterhorn også inspirasjon for den trekantformede pyramidesjokoladen Toblerone.

Partiet har foreløpig ikke svart på henvendelser fra CNN i saken.

AfDs går til valg på strengere immigrasjonspolitikk, og stengte grenser. De beskriver også de fem millionene muslimer som i skrivende stund er bosatt i Tyskland som «en fare for vårt land, vårt samfunn og våre verdier».

I henhold til de siste meningsmålingene ligger AfD an til å ende med en oppslutning mellom sju og ti prosentpoeng.

Dette vil være en markant oppgang fra de 4,7 prosentpoengene partiet fikk under valget i 2013.

Samtidig har oppslutningen dere sunket noe i løpet av det siste året, og var på sitt høyeste etter en rekke terrorangrep mot Tyskland og andre europeiske land i fjor.