- Det Norge gjør på skog, kan være med å endre verden

Avskogingen i Amazonas redusert med 75 prosent siden 2004.

GRØNN LUNGE: - Amazonas er en av verdens lunger, og den angår oss alle, sier miljøminister Bård Vegar Solhjell inne i Amazonas regnskog. FOTO: ARNE HALVORSEN.
GRØNN LUNGE: - Amazonas er en av verdens lunger, og den angår oss alle, sier miljøminister Bård Vegar Solhjell inne i Amazonas regnskog. FOTO: ARNE HALVORSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet):  - Vi er svært nøye på at vår milliardbevilgning til det brasilianske Amazonasfondet ikke blir borte i korrupsjon. Gjennom fondet er vi med på verdens største klimatiltak, sier miljøminister Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.  

Ut av Amazonas regnskog, og direkte til miljømøtet Rio+20, der Dagbladet treffer Norges ferske miljøminister Bård Vegar Solhjell:

 - I 2008 gikk Norge inn i det brasilianske Amazonasfondet med løfter om fem milliarder kroner fram til 2015.

Hittil har vi bevilget 2,5 milliarder, men den brasilianske utviklingsbanken BNDES som forvalter fondet, har bare godkjent prosjekter til 900 millioner kroner. Men det er utbetalt mindre, fordi enkelte av prosjektene løper over flere år, sier miljøministeren, og legger til:

- I mine møter med visepresidenten i BNDES og min brasilianske kollega Izabella Teixeira, har vi diskutert viktigheten av at prosjektene som godkjennes er solide, slik at pengene ikke blir borte i korrupsjon, sier miljøminister Bård Vegar Solhjell.    

Norge best Han er ikke i tvil om at Norge spiller en viktig rolle i samspill med Brasil for å få ned avskogingen i Amazonas, og dermed bedre miljøet globalt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer