Det norske Amerika-brevet

Marie Simonsen kommenterer valget i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Du kan se for deg George W. Bush ved frokostbordet i går morges. Han åpner Washington Post, og der er det et brev adressert til ham. Herr president, står det. Hilsen bekymrete borgere i Norge. Han ser over på Laura.

-  Hvor pokker er Norge? spør han. -  Er det en stat vi kan tape?

Laura, som er utdannet bibliotekar, sier at Norway riktignok er en by i South Carolina, men ikke en ukjent 51. stat. Norge er en av USAs allierte, minner hun ham om.

-  Det var det jeg trodde. Nevnte jeg dem ikke til og med i min tale om rikets tilstand. Og dette er takken, mumler George.

BREVET VAR IKKE

videre høflig heller. Det var ikke noe Dear Mr. President, nei, men rett på sak. Det lød mer som et rosa inkassobrev, tredje gangs varsel. Neste gang kommer vi og henter TV-en din.

George er ikke bekymret. Han kan betale for seg. Men han er sikker på at John Kerry står bak. Det gjør han ikke.

AKSJONEN

TellHim, som i går rykket inn en helsides annonse i Washington Post, er et initiativ fra SV - for å renvaske Norge, som Inga Marte Thorkildsen sier til Dagbladet. Hun er i New York på studietur til FN. Annonsen kostet 340 000 kroner, som er samlet inn i løpet av noen måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer