Det norske bileventyret

Ford Motor Company har kjøpt 51 prosent av aksjene i norske Pivco Industrier AS. Ford skal dermed være med på videreutviklingen av den norske el-bilen Think.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fords overtakelse av den norske el-bilen kan bli starten på et stort norsk industrieventyr, med produksjon av norske elbiler flere steder i verden.

For første gang i historien skal en serieprodusert bil lages i Norge.

- Fords interesse for Think er en sterk anerkjennelse av det norske elbil-prosjektet. Det samarbeidet som er innledet vil gi mulig ekspansjon av markedet for en ny, ren spesialbygd bil for persontransport i byer og tettsteder, sier en lykkelig Jan Otto Ringdal, styreformann i PIVCO Industries AS i dag.

Glad bilkonge

Gründeren Ringdal hadde i dag sin livs beste dag. Mannen er blant de få som har trodd på bilen fra starten av. Dystre spådommer til tross - Ringdal nektet å gi opp elbilen Think, og i dag blir han kronet som Norges nye bilkonge.

I fjor trodde man at alt var klart for produksjon av elbilen Think etter at det var blitt investert 250 millioner i bilen. Men man trengte enda mer kapital, og pengene uteble. Dermed slo bedriften seg selv konkurs.

Ringdal lot seg imidlertid ikke knekke, og nå er bileventyret i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer