- Det norske folk er ført bak lyset

«Utredningen om lyntog på kryss og tvers i Norge var en politisk bløff!», skriver tidligere NSB-sjef Osmund Ueland.

- POLITISK BLØFF: «Utredningen om lyntog på kryss og tvers i Norge var en politisk bløff! Stortinget og Regjering har visst at svaret ble nei før utredningen ble igangsatt», skriver tidligere NSB-sjef Osmund Ueland i en e-post til Dagbladet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET
- POLITISK BLØFF: «Utredningen om lyntog på kryss og tvers i Norge var en politisk bløff! Stortinget og Regjering har visst at svaret ble nei før utredningen ble igangsatt», skriver tidligere NSB-sjef Osmund Ueland i en e-post til Dagbladet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):«Utredningen om lyntog på kryss og tvers i Norge var en politisk bløff! Stortinget og Regjering har visst at svaret ble nei før utredningen ble igangsatt», skriver tidligere NSB-sjef Osmund Ueland i en e-post til Dagbladet. Ueland var konsernsjef i NSB i perioden 1995—2000. Han ble i juni 2000 sagt opp av styret i NSB.

Jernbaneverket utreder på oppdrag fra Samferdselsdepartementet høyhastighetsbane i Norge. I januar eller februar 2012 skal Høyhastighetsutredningen ha sin konklusjon klar for politikerne. Seks korridorer er aktuelle for superraske tog som kan kjøre opp mot 330 kilometer i timen. En av dem er strekningen Oslo-Stockholm.

Fire norske konsulentfirmaer leverte hver sin rapport til Høyhastighetsutredningen 25. november. Der beskriver de ulike alternativer for hvor i landskapet høyhastighetslinjene kan gå.

Les alt fra Høyhastighetsuredningen her!

Tar bladet fra munnen - Etter at jeg gikk av som sjef for NSB i 2000 har jeg holdt kjeft, men nå mener jeg det er på tide å ta bladet fra munnen, sier Ueland til Dagbladet. Han har ikke troen på at regjeringen kommer til å gjennomføre høyhastighetsplanene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer