«Det norske folk har ikke forståelse for at Krekar går fri»

Per Sandberg mener det var en klok avgjørelse at Mulla Krekar ble pågrepet i dag.

RIKTIG AV PST: Per Sandberg mener det er en skam for rettsstaten Norge at Krekar har fått uttale seg så fritt som han har gjort.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
RIKTIG AV PST: Per Sandberg mener det er en skam for rettsstaten Norge at Krekar har fått uttale seg så fritt som han har gjort. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Leder av Justiskomiteen på Stortinget, Per Sanberg (Frp) første reaksjon på PST-pågripelsen av Mulla Krekar i ettermiddag, var at det var en klok avgjørelse.

- Jeg hadde ventet at dette ville skje i nær framtid. Det norske folk har ikke forståelse for at Krekar går fri og kan opperere på den måten han gjør.

Mulla Krekar skal ha kommet med en rekke uttalelser som er blitt oppfattet som trusler både under og etter straffesaken der han ble dømt for en flere trusler om drap og terror.

I helgen skal mullaen ha oppfordret til handling mot norske interesser i utlandet, inkludert norske politifolk, på nettstedet paltalk.com der han tidligere har kommet med trusler.

Sandberg mener det er en skam for rettsstaten Norge at Krekar har fått uttale seg så fritt som han har gjort.

- Han er en fare for rikets sikkerhet og latterliggjør vårt demokrati. Samtidig bruker han nettet til å fremme nye trussler. Det var på sin plass at han ble pågrepet etter dommen i Oslo Tingrett.

I en pressemelding skriver PST at Krekar ble pågrepet klokka 14 og at dette skjedde «på grunnlag av Oslo tingretts dom mot ham av i går, og på grunnlag av en nærliggende fare for gjentagelse av nye straffbare handlinger (trusler om terror)».

Frp-politikeren mener Krekar hjalp godt til selv før pågripelsen i dag. Både ved å utøve nye trusler og episoden hvor han angrep et kamerateam fra TV2 i går.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande er fornøyd med at Krekar nå er pågrepet.

- Dette er en mann som håner de norske verdiene og det norske fellesskapet, sa hun til TV2 melder NTB.