- Det norske folk mener ikke det de stemte ved valget

Trine Skei Grande (V) mener valgresultatet hadde vært annerledes om folk hadde kjent flere enkeltskjebner.

IKKE OVERRASKET: Trine Skei Grande er ikke overrasket over at en liten formell feil førte til utkastelse for Laila Navrud. Nå håper hun at enkeltskjebner kan øke oppmerksomheten om konsekvensene av innstrammingen i innvandringspolitikken. Foto: Scanpix
IKKE OVERRASKET: Trine Skei Grande er ikke overrasket over at en liten formell feil førte til utkastelse for Laila Navrud. Nå håper hun at enkeltskjebner kan øke oppmerksomheten om konsekvensene av innstrammingen i innvandringspolitikken. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Trine Skei Grande (Venstre) gleder seg over Jens Stoltenbergs regelendring som gjør at Laila Navrud (28) får bli i Norge.

- For det første er det bra at Jens Stoltenberg nå varsler en regelendring. Det er jeg kjempeglad for. Men det betyr ikke at han tar innover seg problemet med innvandringspolitikken. Dette kommer som et resultat av innstrammingen, UNE har bare fulgt regelverket da de viste henne ut.

Laila er gift og har barn med en norsk mann, men ble utvist fra Norge fordi hun jobbet på et bakeri mens hun kun hadde arbeidstillatelse som au pair.

- Ikke overrasket Skei Grande mener utkastelsen av den 28 år gamle kvinnen viser hvordan innstrammingen i politikken får praktiske konsekvenser. Ved valget i fjor gikk partiene som ønsket en strengere innvandringspolitikk fram, mens Venstre havnet under sperregrensa og kun fikk inn to representanter.

Venstre-lederen tror velgerne hadde stemt annerledes om de hadde kjent til konsekvensene bak den strammere politikken.

- Jeg tror ikke folk egentlig mener det de stemte ved valget. Hvis de hadde kjent flere enkeltsaker, tror jeg det hadde blitt et annet resultat, sier Skei Grande, som ikke er overrasket over at det å ta seg arbeid på et bakeri kan føre til at man blir kastet ut av Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer