Full Fres: et nedfrosset badekar hindrer ikke Tor «apetor» Echoff i å ta seg et bad. Video: Tor Echoff / klipp: Dagbladet.Vis mer Vis mer

Snø- og isbading

Det norske nettfenomenet «Apetor» er tilbake: Skjærer ut isbadekaret med motorsag

Han får millioner til å se på mens hans isbader i boksershortsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Dagbladet ringer Tor Eckhoff, bedre kjent som «Apetor» på nettet, har hans nyeste video allerede blitt sett flere hundre tusen ganger på under et døgn.

Han har åpenbart truffet en nisje som seerne ikke får nok av: Nordmann i boksershort, minusgrader og bading.

Kombinert med en dæsj fjas og ymse drikkevarer har han i alle fall fått polakkene til å klikke seg ivrig inn på YouTube-kanalen. En kanal som snart passerer 20 millioner videovisninger.

- 70-80 prosent av visningene kommer fra Polen. De har nok en sterkere vodka- og isbadingkultur enn vi har her i Norge, forteller han til Dagbladet.

Eckhoff har drevet med isbading og videoer i flere år. Dagbladet har også snakket med ham tidligere, da hadde blant annet den trendy Vice-publikasjonen Motherboard vist til en av Eckhoffs videoer som «tidenes beste vintervideo»

- Det er en hobby. Jeg liker å dele det jeg har laget, få tilbakemeldinger og bli sett. Det er klart det er moro når det blir en suksess.

Sprengte vennelista

Vennelista på Facebook nådde maksgrensa kort tid etter gjennombruddet i 2011. Den gang hadde han 200 venner, et år etter var det 5000 og ikke plass til flere.

- Har du noen kontakt med dem som følger deg på Facebook?

- De fleste er passive, men jeg skrev på Facebook at jeg skulle til Polen og ble invitert av polske følgere til å bli med på sesongavslutning av isbadinga.

- Og så har jeg hatt to polske følgere på besøk her i Kodal. Da fikk de bade i badekaret mitt.

Det nevnte badekaret, som du kan se i videoen over, er bare ett av virkemidlene Echoff bruker. Vodkaflaska er et annet.

- Det at jeg drikker vodka i videoen er en del av humoren. Jeg er ikke på noen måtes sponset, men det er sjelden flaska ikke er med. I de videoene hvor jeg ikke har den med får jeg spørsmål i kommentarfeltet: «Where is Vodka?», forteller han.

Kalde minutter

- Er det noen scener som er verre å spille inn enn andre?

- Det må være når jeg bader fra iskant. Å hive seg ut i isvann og så kle på seg er ikke noe problem. Men noen ganger må jeg holde på i en halvtime før jeg får på meg klærne igjen. Det er jo kaldt.

Med et innbyggertall på 1500 setter han Kodal på kartet. Hvilken effekt reklamen har for bygda våger han ikke spekulere i, men han legger til at i hvert fall de fleste i lokalområdet vet hvem han er og kjenner til videoene.

Veien videre

- Trenger konseptet videre utvikling etterhvert?

- Jeg merker at det begynner å bli vanskelig å holde interessen oppe. Men jeg kommer til å kjøre på med det samme. Kanskje øker jeg frekvensen litt, og legger ut mer vanlige turvideoer.

- Hvordan er du ellers? Når kameraene er skrudd av?

- Folk blir overrasket av at jeg er såpass annerledes enn jeg er i videoene. Jeg tar nok ut klovneversjonen av meg selv foran kamera. Jeg er ganske rolig og beskjeden ellers i hverdagen.

Takk for sist: Det er altså ikke første gang «Apetor» tar seg et utendørsbad. Her fra videoen han la ut i 2014. Video: Tor Eckhoff Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer