Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det norske Oljefondet er størst i verden

Har gått forbi rivalen i Abu Dhabi.

MANN FOR SIN HATT: Finansminister Sigbjørn Johnsen er mann for sin hatt - og fornøyd med at det norske oljefondet nå har blitt nummer en i verden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MANN FOR SIN HATT: Finansminister Sigbjørn Johnsen er mann for sin hatt - og fornøyd med at det norske oljefondet nå har blitt nummer en i verden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 år etter at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) gjorde det første innskuddet i Statens pensjonsfond utland, også kalt Oljefondet, kåres fondet til verdens største statsfond, skriver NTB.

Ifølge Dagens Næringsliv slår den anerkjente amerikanske forskningsgruppen Monitor Group nå fast at rivalen i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater er passert for første gang.

Fornøyd finansminister Det norske oljefondet har nå nesten 3.100 milliarder kroner til forvaltning.

Dårlige investeringer og høy offentlig pengebruk henviser Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) til annenplass på den eksklusive listen.

- Selv om det ikke er noe mål i seg selv å være størst, er det alltid hyggelig å registrere at fondet vokser. Et stadig større fond betyr at vi får mer penger til gode formål over statsbudsjettet. Mitt mål er at Statens pensjonsfond skal være verdens best forvaltede fond, sier finansminister Sigbjørn Johnsen til Dagens Næringsliv.
(NTB)