Det nye året starter med snev av varmegrader

Mens nyttårsnatta blir gnistrende kald med god sikt, kan slitne nachspieldeltakere trolig tusle ut til varmegrader på sørøstlandet 1. nyttårsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det ligger an til at vi får en viss føn-effekt som kan gi temperaturer over null tirsdag rundt klokken 12, sier statsmeteorolog Oddvar Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

I konkurrenten Storm Weather Centers prognoser for 1. nyttårsdag ligger det an til varmegrader langs hele vestlandskysten, Sørlandet og langs Oslofjorden. Men ifølge statsmeteorolog Jensen blir «varmen» bare kortvarig.

- Det vil trolig bli kuldegrader mot kvelden igjen, sier Jensen.

Fram mot den første helga i det nye året vil romjulskulda være tilbake igjen.

- Vi regner med temperaturer mellom minus 20 og 30 grader i innlandet, mens Oslo får mellom 10 og 15 kuldegrader. Men mot helga blir det noe varmere, sier Jensen.

Nøkkelen til temperatursvingningen er vinden som «blåser bort» kulda som fester seg i det klare været. Folk bosatt i inn- og lavlandet går dermed ofte glipp av variasjonene.

- Ofte kan det være rundt null grader på Tryvann, mens det er minus 10 nede i Oslo-gryta, illu strerer Jensen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer