Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det nye barneombudet blir en kvinne

Reidar Hjermann får ikke fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble Reidar Hjermann informert om at han fra 14. april ikke lengre er barneombud. I stedet for blir det etter alt å dømme en kvinne som tar over jobben som barnas vaktbikkje.

Men det var ikke statsråden selv, Manuela Ramin-Osmundsen, som informerte Hjermann. Det var departementsråden Harald Nybøen.

-Ti over tre fikk jeg vite at regjeringen har valgt å sette inn noen andre enn meg de neste fire årene, sier Hjermann til Dagbladet.

Lang tid

Onsdag skrev Dagbladet at Hjermann ventet på svar etter at søkeperioden for jobben som barneombud gikk ut 27. november i fjor. Imens har spekulasjonene rast om hvorfor regjeringen, med barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen i spissen, har brukt så lang tid på å avklare om han fikk fortsette.

Hjermann har hatt en åremålsstilling på fire år. Som sittende ombud kunne han, etter regelverket, ha fortsatt i fire år til.

Men regjeringen har etter det Dagbladet kjenner til, bestemt seg for å utnevne en kvinne i stedet.

-Hva synes du om at du ikke får fortsette?

MÅ GÅ: Reidar Hjermann må slutte som barneombud fordi «regjeringen ønsker en ny kurs». Foto: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET
MÅ GÅ: Reidar Hjermann må slutte som barneombud fordi «regjeringen ønsker en ny kurs». Foto: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET Vis mer

-Jeg tror ikke at mine følelser har noe i avisen å gjøre akkurat nå. Jeg må fordøye dette litt før jeg mener noe om det.

-Hva slags begrunnelse fikk du av departementet?

-Jeg har ikke lyst til å gå inn på hva de sa til meg. Jeg vet at det ikke er fordi de mener jeg ikke har gjort jobben min, men fordi departementet ønsker en ny kurs, sier Hjermann.

God stab

Hjermann har ingen synspunkter på at det nye ombudet blir en kvinne.

- Det viktigste er at det er en person som kan ivareta Barneombudets oppgave på en god måte og lede den dyktige fagstaben videre, sier Hjermann som selv ikke vet hvem som blir hans etterfølger.

-Det kommer en ny person inn hit og hun vil komme til å gjøre en god jobb her ganske kjapt, for jeg har brukt mye tid på å sette sammen en perfekt stab, etter min mening. De siste to månedene som gjenstår kommer jeg til å bruke på å avslutte de sakene jeg har satt i gang. Jeg skal gjøre alt som står i min makt for at hun skal kunne gjøre en god jobb fra dag én av, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media