Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det nye hvite håp

Navn: Marius Bakken Alder: 22 år Yrke: Langdistanseløper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire år gammel løp han sine første treningsrunder rundt huset hjemme. Med stoppeklokke. Og har fortsatt på friidrettsarenaene landet rundt siden han var tolv. Først som sprinter og lengdehopper. Seinere er distansene blitt atskillig lengre.

I juni knuste han Knut Kvalheims mosegrodde norske rekord på 3000 meter. Et par uker seinere var det den nordiske rekorden på 5000 meter som sto for fall. Etter det løpet er Marius beste ikke-afrikaner på årets verdensstatistikk og langdistansenes store hvite håp.

Men gutten løper ikke hele tida. Fram til klokka 10 hver morgen sover han. Mesteparten av året på sin ti kvadratmeter store studenthybel på Kringsjå. Når han da ikke løper rundt i de kenyanske fjell.

For gutten får tid til å studere også. Faget han har valgt, er statsvitenskap, og Marius er like systematisk når det gjelder studiene som treningen.

Studiene er dessuten også en nødvendig mental avveksling fra blodslitet i treningsløypene. Han har en solid støttegruppe rundt seg når det gjelder idrettskarrieren. Tidligere storløper Per Halle er hans personlige trener, og den 81 år gamle briten Peter Coe (far til Sebastian) er rådgiver og mental støttespiller når tingene glir litt tungt.

I tillegg er selvfølgelig Olympiatoppens ressurser stilt til rådighet for det målbevisste langdistansetalentet. Som skynder seg langsomt. I år det OL i Sydney midt i september som er målet. Og der er det mulig Marius løper 10 000 meter - for andre gang i sin karriere, hvis han finner ut at han har større muligheter til en god plassering der. En trøst må det jo være at selv Kenya ikke får lov til å stille med mer enn tre mann på startstreken i et OL. Det øker sjansen for en finaleplassering.

Men i går var han altså en av attraksjonene på tradisjonsrike Bislett - det gamle, ærerike idrettsanlegget i Oslo sentrum, som nå synger på siste verset. Om politikere og investorer får det som de vil, rives hele greia - og et moderne friidrettsstadion reiser seg opp av murstøvet som en Fugl Fønix. Til glede for framtidige Mariuser.

Til sorg for skøyteentusiastene.

Som alle unge idrettsstjerner har Marius Bakken selvfølgelig også egen hjemmeside på Internett, med linker til all verdens treningstips og friidrettsrelaterte nettsteder.

Hjemmesida har opptil 300 000 besøkende i løpet av en måned - og adressen er mariusbakken.com . Alltid smilende Marius er en populær ung mann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media