SVARTE PRESSEN: USAs president Donald Trump svarte pressen etter at Nord-Korea igjen har skutt opp en missil. Han svarte at de vil ta hånd om det. Video: NTB / Scanpix / CNN Vis mer

Rakettoppskytning:

- Det nye missilet kan nå hele USA

Kim Jong-un hevder også at testen var vellykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til onsdag skal Kim Jong-un på statlig tv ha erklært at tirsdagens missiltest var vellykket. Det interkontinental ballistiske missilet, skal ha vært av typen Hwasong-15, som er en ny type, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap ifølge NTB.

I en kunngjøring fra Pyongyang hevder regimet at det nye missilet er i stand til å nå hele USA.

- Hwasong-15 er et interkontinentalt missil med et veldig stort stridshode, og det er i stand til å ramme hele USAs fastland, står det.

Missilet ble skutt opp 19.17 fra Sain-ni i Nord-Korea tirsdag kveld. Ifølge NTB skal det ha nådd en svært høy bane, 4500 kilometer over jordas overflate. Hvis det er korrekt, betyr det at missilet gikk ti ganger høyere enn banen som Den internasjonale romstasjonen befinner seg i.

Det er den høyeste banen et nordkoreansk missil noen gang har hatt, ifølge USAs forsvarsminister James Mattis.

- Nord-Koreas fortsatte utvikling av raketter kan true hele verden, uttalte Mattis tirsdag kveld.

STORFORNØYD: Den statlige, nordkoreanske kringkasteren KRT, har frigitt bilder og video av at Nord-Koreas leder Kim Jong-un inspiserte en test av et nytt, ukjent luftvåpen. Vis mer

Vil demonstrere sin styrke

En representant for Nord-Korea forteller natt til onsdag at de fortsatt ikke er interessert i diplomati med USA. Før det kan skje, ønsker de å vise at atomvåpenprogrammet har en avskrekkende effekt.

Ifølge CNN skal representanten ha fortalt at det er to ting som kreves for å gjøre det:

Første steg er å teste en ny interkontinental ballistiske rakett, som er i stand til å nå USA. Mens andre steg er en prøvesprengning av en ny hydrogenbombe.

CNN spekulerer på om tirsdagens rakettoppskytning kan ha vært det første steget i prosessen, som regimets myndigheter mener er nødvendig. Noe som tilsier at vi kan forvente en prøvesprengning av en ny hydrogenbombe i framtida.

I oktober skal derimot representanter for regimet ha fortalt at de ikke utelukker diplomati, men før det kan skje vil de sende en tydelig melding om at de er i stand til håndtere et angrep fra USA.

Trump snakket med ledere

Donald Trump skal på sin side ha vært i kontakt med Sør-Koreas president, Moon Jae-in, i løpet av natta. Representanter for Det hvite hus sier at presidentene understreket den alvorlige trusselen Nord-Koreas siste rakettoppskytning utgjør. Ikke bare for de to landene, men for hele verden, skriver AP.

Trump skal også ha vært i kontakt med Japans statsminister, Shinzo Abe. Han skal ha gjort det klart at Japan ikke vil la seg skremme av nordkoreansk provokasjon, og vil øke presset på regimet ved å samarbeide med USA.

Trump uttalte seg offentlig på en pressekonferanse like etter nyheten om missiltesten ble kjent.

- Dette er noe vi skal ta oss av, sa han da.

DEBUT: Den amerikanske presidenten Donald Trump gav Nord-Koreas leder Kim Jong-un hard kritikk da han talte for FNs forsamling i New York. Video: Reuters. Vis mer

Hawaii med atomvåpenøvelser

Seint tirsdag kveld meldte Reuters at Hawaii vil gjennomføre månedlige øvelser hvor de tar i bruk sirener som advarer om atomvåpenangrep. Sirenene har ikke blitt tatt i bruk på rundt 30 år.

Guvernør David Ige tror at de er den første amerikanske staten som starter opp slike øvelser. Øvelsene skal ha vært en del av planen allerede før den siste rakettoppskytingen, men ble annonsert timer etter.

Pentagon gikk imidlertid ut å erklærte at rakettoppskytingen tirsdag kveld ikke utgjorde noen trussel for USA, deres områder eller deres allierte.