Det nye superparet

Matvarekongen Ole Robert Reitan (33) og kosmetikkdronningen Celina Midelfart (31) er Norges nye superpar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke flyttet Ole Robert Reitan fra kone og tre barn, og han er nå sammen med en av Norges rikeste og mest ettertraktede kvinner. Midelfart har bodd alene de siste åra. Nå har de to blitt et par. I en e-post til Dagbladet bekrefter Reitan forholdet.

- Ja, vi er sammen.

Han skriver også at:

«Dette kan du se som et svar fra henne også.»

Felles interesser

Celina Midelfart og Ole Robert Reitan har kjent hverandre i flere år, både fra forretningslivet og fra private, sosiale sammenhenger. Blant annet var han en av gjestene i hennes 30-årsdag i fjor.

I årets mest omtalte bryllup mellom Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen hadde de hverandre til bords. Ole Robert Reitan kom uten følge til bryllupsfesten.

Det nye paret har også vært ute på byen sammen de siste månedene. I mai, etter at de var sett sammen på utestedet Smuget, spurte Dagbladet Reitan om det var noe mellom dem. Den gang benektet han det.

Det nye paret er begge sportsinteresserte, Reitan som ivrig Rosenborg-supporter, mens Midelfart har vært i heiagjengen på Molde-kamper sammen med ekskjæresten Kjell Inge Røkke. Begge har også interesse for kultur, hun først og fremst i form av billedkunst, han i musikk. For øvrig er Reitan og Røkke hyttenaboer på Oppdal.

Lik bakgrunn

Celina Midelfart og Ole Robert Reitan er begge blant Norges rikeste mennesker. Begge har i ung alder overtatt bedriftene de leder fra sine fedre, og begge har vist seg å være dyktige ledere.

Midelfart har tredoblet sitt selskaps verdi i sin ledertid, mens Reitan har satset på å utvide, gjennom å kjøpe opp Narvesen-kjeden.

Begge har i intervjuer sagt at de har lært sine bedrifter å kjenne gjennom hele oppveksten.

Celina Midelfart leder Midelfart & Co, som hun sammen med sin stemor Tove Kvammen Midelfart og sin søster Hermine Midelfart også eier gjennom selskapet Midelfart Holding.

Ole Robert Reitan er daglig leder for Reitan Handel, som han eier sammen med faren Odd Reitan og den tre år yngre broren Kjell Magnus Reitan.

Reitan-familien kontrollerer Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven-butikkene, som er viktige distribusjonskanaler for Midelfart & Cos produkter. Samarbeidet dem imellom danner bakgrunnen for at Reitan nå bekrefter forholdet, selv om han, som han skriver, «generelt ikke ønsker å kommentere private forhold».

Maktfaktor

-  Dagligvarebransjen er en av de bransjene hvor grossistleddet er i ferd med å forsvinne. Middelfart-konsernet er en av få solide grossister i markedet, sier professor i økonomi, Tommy Gabrielsen, ved Universitetet i Bergen.

Han har tidligere skrevet flere artikler om maktkamp i dagligvaresektoren.

Der har han vist til at distributører som Midelfart til tider har vært i kamp med butikkene, som for eksempel Rema 1000.

-  Store selskaper som Reitan-gruppen og Midelfart utgjør en solid maktfaktor i dagligvarebransjen, sier han.

CELINA MIDELFART(31): Eier familiebedriften Midelfart & Co sammen med sin stemor Tove Kvammen Midelfart og sin søster Hermine. Styreformann og daglig leder siden 1999. Hadde i 2002 inntekt på 216,1 millioner kroner, og formue på 236,89 millioner.
OLE ROBERT REITAN (33): Daglig leder i Reitan Handel, som eier Rema 1000, 7-Eleven og Narvesen. Eier en tredjedel av Reitan-gruppen sammen med sin bror (Kjell Magnus) og far (Odd), og er administrerende direktør. Overtok i 2001. Hadde i 2002 en personlig inntekt på 1,32 millioner kroner.