Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det nytter i Rogaland

Brystpoliklinikken ved Sentralsjukehuset i Rogaland ble i dag hedret med Det nytter-prisen for 1999. Klinikken gir et tilbud om rask og sikker diagnose for kvinner som oppdager en kul i brystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet at frykt for kreft skaper angst. Ved Brystpoliklinikken kommer kvinnene raskt til spesialist, og de får gjort alle typer undersøkelser ved første besøk. Slik slipper de ventetid og unødvendig engstelse, heter det i juryens begrunnelse.

Kort ventetid

Juryen mener at det tverrfaglige samarbeidet mellom yrkesgruppene og avdelingene gir kunnskap om hverandres arbeid, noe som igjen virker faglig stimulerende og fremmer mer samarbeid.

Kvinnene får tilbudet etter vanlig arbeidstid, uavhengig av alle andre sykehusaktiviteter. Det gjør at ventetiden kortes ned til to-tre dager, maksimalt to uker ved stor pågang.

Tiende gang

Prisen, 100 000 kroner, ble overrakt av helseminister Dagfinn Høybråten. Det er tiende gang prisen blir delt ut.

Det nytter-prisen er et samarbeidsprosjekt mellom Kommunenes Sentralforbund og Sosial- og helsedepartementet. Hensikten med prisen er å hedre noen av dem som gjennom en ekstra innsats fornyer og forbedrer tjenestene innen helse-, sosial- og trygdesektoren. Prisvinneren fikk også et trykk av kunstneren Per Kleiva.

Det var sju nominerte kandidater til prisen og de øvrige seks fikk en pris på 20 000 kroner hver.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media