Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det offentlige er for dårlig

Trebarnsmoren Torhild Munthe-Kaas var misfornøyd med det offentlige helsevesen og kjøpte derfor medlemskap ved et privat legesenter i Oslo. - Jeg har aldri angret. Vi får god service, rask behandling og tett oppfølging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes rett og slett at det offentlige tilbudet er for dårlig. Først må man vente i ukevis for å få time, og dessuten kommer man sjelden inn til rett tid. Det er veldig irriterende, sier Munthe-Kaas til Dagbladet. Hun mener at det er mye tid å spare ved å benytte seg av private legetjenester.

- For det første får man som regel time samme dag som man bestiller, og det er ingen ventetid dersom man blir henvist videre til spesialist. Dermed er legebesøket raskt unnagjort. Det er viktig for meg, sier den yrkesaktive trebarnsmoren.

For ungene

Medlemskapet ved VOLVAT medisinske senter i Oslo koster familien 4750 kroner i året. I tillegg kommer utgifter til eventuelle operasjoner. Da minstemann skulle legge inn et dren i øret, kostet det rundt 2160 kroner. Torhild Munthe-Kaas synes slett ikke at det er dyrt.

- Når barna er syke, er det viktig at man får hjelp med en gang. Jeg er villig til å betale ganske mye for å slippe flere timers venting med en skrikende unge på fanget, sier hun.

- Så dette er ikke et tilbud bare for de rike?

- Nei, de fleste har råd til et slikt medlemskap. Det handler om prioriteringer, mener Munthe-Kaas.

Det er først og fremst på grunn av barna at familien valgte å bli medlem av det private legesenteret.

- Unger er ofte syke. Her forholder vi oss til et par leger som kjenner barna. På den måten føler jeg at vi får en tryggere og bedre behandling, sier Munthe-Kaas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media