Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det oppsto en krangel mellom meg og den siktede 21-åringen

Det sier kvinne (22) som var til stede i leiligheten der en mann (21) fikk de dødelige stikkskadene. Sikta 21-åring sier det var et uhell.

TEIP: Politiet har teipet ytterdøra til den siktede 21-åringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TEIP: Politiet har teipet ytterdøra til den siktede 21-åringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det oppsto en krangel mellom meg og den siktede 21-åringen. Og barndomskameraten min gikk imellom. Det var ikke noe knuffing eller noe sånt.

Det sier en barndomsvenninne (22) av 21-åringen som lørdag formiddag døde av stikkskadene han pådro seg i en leilighet i boligblokka i Maria Dehlis vei mellom Grorud og Haugenstua.

Den 22 år gamle kvinnen sier til Dagbladet at det var hun som ringte ambulansen da hun forsto at kameraten var såret, og at hun ble sammen med 21-åringen til han ble henta av ambulansen.

Et uhell sier siktede - Jeg var ute i gangen da det skjedde, så jeg fikk ikke med meg hvordan det gikk for seg. Jeg vet derfor ikke noe om våpenet eller noe sånt, sier 22-åringen til Dagbladet.

Det var da hun gikk inn igjen i leiligheten at hun forsto hva som hadde skjedd. I leiligheten skal det ha vært fire personer til stede: den avdøde 21-åringen og hans venninne, den siktede 21-åringen og en 31 år gammel kvinne.

21-åringen ble sent til Ullevål i natt, men døde lørdag formiddag av skadene. Den 21 år gamle mannen som bor i leiligheten, er siktet for forsettelig drap, ifølge VG. Han har lørdag kveld sittet i avhør med politiet.

- Han sier det var et uhell og at han aldri hadde intensjoner om å skade noen. Han fikk dødsbudskapet i dag og er sterkt preget. Han og avdøde var gode venner, sier 21-åringens advokat Torgeir Falkum til Dagbladet.

- Hvordan stiller han seg til siktelsen?

- Han erkjenner ikke straffskyld, for den går på forsettelig drap. Han mener dette var et uhell, sier Falkum.

Kvinne løslatt Også en 31 år gammel kvinne ble pågrepet og siktet i saken. Hun ble løslatt i ettermiddag.

- Det er et resultat av hva hun har forklart i avhør. Politiet vurderer henne mer som vitne mer enn delaktig, sier kvinnens advokat Frode Sulland til Dagbladet.

- For min klient har dette vært en forferdelig tragisk dag - særlig etter at hun ble kjent med at liv hadde gått tapt. Hun har vært i sjokktilstand i dag, tilføyer advokaten.

Han forteller at klienten kjenner 21-åringen som i går kveld ble avhørt i saken - og at hun var på besøk hos ham i boligblokka i Maria Dehlis vei. Relasjon mellom henne og den siktede 21-åringen, og henne og den drepte, vil han ikke utdype.

Naboer i sjokk Beboerne i boligblokka i Maria Delis vei mellom Grorud og Haugenstua er i sjokk etter at de fikk vite at 21-åringen døde av skadene.

17 år gamle Marcus Heinrichs, som bor i blokka, sier til Dagbladet at han kjente den drepte 21-åringen, og at de pleide å spille fotball sammen.

SJOKKMELDING: Marcus Heinrich (17) bor i boligblokka på Grorud der den døde 21-åringen ble funnet med stikkskader natt til i lørdag 17-åringen sier at han kjente 21-åringen, og at det var en sjokkmelding å høre at kameraten døde av skadene.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SJOKKMELDING: Marcus Heinrich (17) bor i boligblokka på Grorud der den døde 21-åringen ble funnet med stikkskader natt til i lørdag 17-åringen sier at han kjente 21-åringen, og at det var en sjokkmelding å høre at kameraten døde av skadene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Han var alltid veldig hyggelig mot meg. Det var først en sjokkmelding da jeg fikk høre at det skulle ha skjedd et drap i blokka her. Så fikk jeg et nytt sjokk, da jeg fikk vite hvem den døde var, sier Heinrichs til Dagbladet.

- Det er fryktelig tragisk, sier 17-åringens mamma, Anne Nordengen.

- Blir engstelig Epsilon (40) bor også i boligblokka der 21-åringen ble funnet med stikkskader i magen lørdag.

- Dette er så tragisk. Jeg har bodd her i snart fire år, og ser på området som trygt og barnevennlig. Det er umulig å forstå hva som faktisk har skjedd, sier han til Dagbladet.

- Man blir jo engstelig. Kan noe sånt skje her, kan det skje overalt, legger han til.

BLOKKA: Det var i denne blokka på Grorud at politiet fant den kritisk skadde 21-åringen i natt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLOKKA: Det var i denne blokka på Grorud at politiet fant den kritisk skadde 21-åringen i natt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media