DIREKTE: Det tyrkiske militæret sier de har tatt over makten i landet, melder Reuters. Vis mer

Det pågår et forsøk på militærkupp i Tyrkia, sier landets statsminister

Det tyrkiske militæret sier de har tatt over makten i landet, melder Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Binali Yildrim sier at en utbrytergruppe i det tyrkiske militæret står bak kuppforsøket, ifølge Associated Press

Er du i Ankara, tips oss SMS/MMS til 2400, e-post 2400@db.no tlf: 2400 0000

SISTE: Det skal være tatt gisler ved det militære hovedkvarteret i Ankara. Blant gislene er Tyrkias forsvarssjef, Hulusi Akar, ifølge AFP.

Følg de siste oppdateringen live her.

Tyrkisk fjernsyn viser nå bilder av stridsvogner utenfor Atatürk flyplass i Istanbul. Reuters melder nå at alle flyavganger er kansellert.

Ifølge Business Insider skal militæret på gatene i Istanbul og Ankara fortelle til folk at det har blitt innført et portforbud.

Tyrkiske sikkerhetsgrupper og politi i hovedstaden Ankara. Foto: AFP
Tyrkiske sikkerhetsgrupper og politi i hovedstaden Ankara. Foto: AFP Vis mer

- Vi anser dette som et opprørsforsøk. Vi kommer ikke til å tillate at de (utbrytergruppa journ. anm) lykkes, sier statsminister Yildrim.

- Tyrkia vil aldri tillate «initiativ som bryter demokratiet», sier han videre og lovte at gjerningsmennene ville betale en høy pris.

Utenriksdepartementet følger nøye med på utviklingen i Tyrkia, forteller de til Dagbladet.

SKYTER: Mens kampfly og kamphelikoptere flyr over byen, høres det skudd i gatene i Ankara. Video: Storyful / Reuters Vis mer

Vitner meldte om skyting

Det meldes om skudd i den tyrkiske hovedstaden Ankara mens militære jetfly og helikoptre flyr over byen. Det forteller et vitne til nyhetsbyrået Reuters.

Skytingen skal ha brutt ut like før klokka 22.30 lokal tid, ifølge BNO News.

Samtidig rapporterer den tyrkiske tv-kanalen, NTV, at begge Istanbuls hovedbroer er stengt for all trafikk. Broene er det som skiller den europeiske og asiatiske siden av byen.

Saken oppdateres fortløpende.

- MILITÆRKUPP: Det tyrkiske militæret opplyser på statlig TV at det har tatt makten i landet og viser til mer autoritært styre og økende terrorisme. Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier et militærkupp pågår. Video: NTB Reuters Vis mer