- Det plager meg. Vi har en kvinnekrise

Politileder krever kvinneplan i politiet.

KREVER KVINNEPLAN:  Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund vil ha en plan fra politikerne om hvordan de skal få flere kvinnelige ledere i politietaten. Foto: Nina Hansen
KREVER KVINNEPLAN: Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund vil ha en plan fra politikerne om hvordan de skal få flere kvinnelige ledere i politietaten. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå må politikerne sette seg ned og lage en plan for å få flere kvinnelige ledere inn i etaten. Det er et sterkt behov i dag for å ha en bedre balanse mellom kvinner og menn, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til P4.

Han mener den lave andelen kvinner blant landets politimestre bidrar til å svekke norsk politi. Han ser for seg at Politidirektoratet følger opp planen.

Allerede i slutten av august skrev Dagbladet at kvinneandelen blant politimestrene har sunket fra én av tre til én av fire de siste årene, og at bare 4 av 27 politimestere da var kvinner. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa den gang at direktoratet allerede har satt i verk en plan for å komme i mål.

- Det plager meg. Vi har en kvinnekrise. Vi skal og må ha flere kvinnelige ledere. Vi har som etat over tid sviktet i rekrutterings- og lederutviklingsarbeidet. Og vi må erkjenne at det ikke bare er antallet kvinnelige politimestre som er for lavt. Det er for få kvinnelige ledere på alle nivåer, og alle arbeidsområder: etterforskning, strategisk og operativt, sa Humlegård til avisen.

(NTB)