- Det plager meg. Vi har en kvinnekrise

Politileder krever kvinneplan i politiet.

KREVER KVINNEPLAN:  Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund vil ha en plan fra politikerne om hvordan de skal få flere kvinnelige ledere i politietaten. Foto: Nina Hansen
KREVER KVINNEPLAN: Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund vil ha en plan fra politikerne om hvordan de skal få flere kvinnelige ledere i politietaten. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nå må politikerne sette seg ned og lage en plan for å få flere kvinnelige ledere inn i etaten. Det er et sterkt behov i dag for å ha en bedre balanse mellom kvinner og menn, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til P4.

Han mener den lave andelen kvinner blant landets politimestre bidrar til å svekke norsk politi. Han ser for seg at Politidirektoratet følger opp planen.

Allerede i slutten av august skrev Dagbladet at kvinneandelen blant politimestrene har sunket fra én av tre til én av fire de siste årene, og at bare 4 av 27 politimestere da var kvinner. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa den gang at direktoratet allerede har satt i verk en plan for å komme i mål.

- Det plager meg. Vi har en kvinnekrise. Vi skal og må ha flere kvinnelige ledere. Vi har som etat over tid sviktet i rekrutterings- og lederutviklingsarbeidet. Og vi må erkjenne at det ikke bare er antallet kvinnelige politimestre som er for lavt. Det er for få kvinnelige ledere på alle nivåer, og alle arbeidsområder: etterforskning, strategisk og operativt, sa Humlegård til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer