Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det provoserer meg at vi skal importere menn som oppfører seg på denne måten

Varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) i Bodø reagerer sterkt etter voldsepisode.

REAGERTE KRAFTIG: Tom Cato Carlsen (Frp), vara ordfører i Bodø, reagerte kraftig på en voldsepisode på Facebook. Så fikk han kraftig kritikk av sine Facebook-venner. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
REAGERTE KRAFTIG: Tom Cato Carlsen (Frp), vara ordfører i Bodø, reagerte kraftig på en voldsepisode på Facebook. Så fikk han kraftig kritikk av sine Facebook-venner. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Nok en "hyggelig" kar fra det store utland...»

Innlegget på Frp-toppen Tom Cato Karlsens Facebook-profil lenker til en sak i Nordlys om ei jente i 20-åra som ble forsøkt befølt og til slutt slått ned av en mørkhudet mann på åpen gate i Tromsø.

Karlsens innlegg har skapt kraftige reaksjoner. Blant annet fra Wanja Sæter, som er leder på Salten krisesenter.

- Karlsen selv sier ikke så mye, men han kaster ut slike brannfakler for å få reaksjoner fra sine meningsfeller. Det er en billig måte å fremme sin politiske ideer på, sier hun til NRK Nordland.

- Tier ihjel problemene Karlsen, som er medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre og varaordfører i Bodø, mener Sæter og flere andre i kommentarfeltet under innlegget forsøker å tie ihjel problemene.

- Debatten sporet helt av og begynte å handle om at norske menn voldtar. Det har de helt rett i, og det vil vi til livs. Men vi kan ikke sende disse ut av landet. Jeg blir litt oppgitt over at man ikke klarer å skille mellom debattene, og at det ikke skal være lov å snakke om dette, sier Karlsen til Dagbladet.

- I enkelte miljø skal man tie i hjel disse problemene, mener han.

Han mener man må ha nulltoleranse overfor utenlandske menn som kommer til Norge og begår kriminalitet.

- Jeg gir uttrykk for frustrasjon rundt at enkelte kommer til Norge og utnytter gjestfriheten og utover vold, driver med vinningskriminalitet og liknende. Det provoserer meg voldsomt at ei ung jente blir antasta og deretter slått ned med knyttneven når hun ber han slutte, sier Karlsen.

- Det provoserer meg at vi skal importere menn som oppfører seg på denne måten, sier han til NRK.

- Blir stemplet som rasist Overfor Dagbladet uttrykker Karlsen frustrasjon over at han blir stemplet som rasist hver gang han forsøker å ta innvandringsdebatten.

- Jeg vil gjerne debattere dette på en saklig måte, men så blir jeg pekt på som rasist. Man skal ikke snakke om dette, sier Karlsen.

Han har også merket seg at Nordlys har fjernet opplysninger i artikkelen om at mannen var mørkhudet.

- Det er veldig synd om media også skal bidra til å fortie debatten, mener han.

Nyhetsredaktør Helge Nitteberg i Nordlys bekrefter at avisa fjernet en opplysning, som han mener var irrelevant og bidro til å grumse til debatten.

- Det er riktig at vi først gikk ut med opplysning om at han var mørk i huden, men vi så i ettertid at det ikke var en relevant opplysning. Vi måtte ha hatt langt flere opplysninger om dette skulle fungere som signalement, sier nyhetsredaktør Helge Nitteberg i Nordlys til Dagbladet.

- Slår politisk mynt Han understreker at han ikke vet hva Karlsen har sagt.

- Men jeg synes ikke man skal slå politisk mynt på en slik tragisk sak, som det er for denne jenta.

Han understreker også at Nordlys ikke har opplysninger om mannen var norsk eller utenlandsk.

- Karlsen mener media bidrar til å tie ihjel debatten. Hva tenker du om det?

- I denne saken fant vi det ikke relevant, og ønsket ikke å bidra til en grumsete debatt. Vi må gjerne ha debatt om hvordan menn behandler kvinner på byen, men jeg vil ikke at dette skal handle om hudfarge.