Det rakner for Ap-prinsen

Giftige intriger og likestillingshensyn gjør at AUFs støtte til Trond Giske som ny nestleder i Ap er i ferd med å rakne. Nye Ap-kvinner seiler nå opp som aktuelle kandidater til nestledervervet. Men Giske jobber intenst i det skjulte for å sikre eget kandidatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rabalderet i Arbeiderpartiet og AUF kan nå ramme Giske hardt. Slik det ser ut i dag, er det en overhengende fare for at han kan gå på sitt hittil største politiske nederlag. Den en gang så bunnsolide støtten fra AUF til Giske og hans nestlederkandidatur er nemlig i ferd med å smuldre bort.

Erkjenner nederlag

Det skyldes blant annet den bitre striden mellom sittende AUF-leder Eva Kristin Hansen og nestleder Gry Larsen, som nå stiller som utfordrere til ledervervet.

En annen grunn er at om det ikke lar seg gjøre å utvide Ap-ledelsen til fem personer, vil AUF - etter det Dagbladet vet - vurdere å trekke støtten til Giske og isteden satse på en kvinne.

Uten støtte og aktiv fraksjonsvirksomhet fra en samlet ungdomsorganisasjon erkjenner de fleste i det politiske miljøet rundt Giske at han vil være sjanseløs under nestledervalget.

Giske kjemper

Etter at Dagbladet avslørte lederstriden i AUF, har tidligere AUF-leder Trond Giske forsøkt å skape et inntrykk av at han holder seg langt unna striden. Antakelig i frykt for å gi næring til oppfatningen om at han fortsatt har mye makt i ungdomsorganisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer