Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det rår orden i økonomien

Slik oppsummerte finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) tirsdag budsjettet som de fire borgerlige partiene står bak.

SKRYTER: Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF og leder i Finanskomiteen, er godt fornøyd med budsjettet samarbeidspartiene har jobbet fram. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKRYTER: Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF og leder i Finanskomiteen, er godt fornøyd med budsjettet samarbeidspartiene har jobbet fram. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syversens innlegg markerte starten på en maratondebatt om budsjettet for 2014.

Det er imidlertid ingen spenning knyttet til vedtaket som kommer sent i kveld. Det blir identisk med det som de to regjeringspartiene er blitt enige med KrF og Venstre om.

- Et godt utgangspunkt er blitt bedre i samarbeid med KrF og Venstre. Spådommene fra ukene før valget om kaos og uorden har ikke slått til. Men det blinker varsellamper når det gjelder økonomien generelt, og her forventer KrF at regjeringen svarer på akutte utfordringer, sa Syversen.

Komitélederen viste til NHOs siste rapport, der medlemsbedriftene opplyser at forbruket innenlands reduseres, eksporten går tyngre og kostnadene øker.

- Eventuelle tiltak må rettes mot spesifikke områder, ikke være en lang rekke generelle ordninger, sa Syversen.

Han viste til at forliket mellom de fire holder budsjettet godt innenfor de rammene som er for bruk av oljepenger.

(NTB)