- Det raste hele tida

Minst to biler ble truffet av et om lag 100 meter bredt steinras i Sunndalsøra i går. Strekningen har lenge vært rasutsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNNDAL/OSLO (Dagbladet): Olav Søderberg (55) var på vei hjem da han kom ut av en tunnel på riksvei 70 i Møre og Romsdal ved halv ni-tida i g år kveld. Der så han plutselig røyk.

-Litt lenger framme sto bilen som hadde fått raset over seg. Jeg så at steinene hadde kommet inn i bilen, forteller Søderberg til Dagbladet.

Trenger rassikring

Til alt hell var det en lege i en av bilene som kom like etterpå. 42-åringen som satt i den hardest rammede bilen ble sendt til Molde sjukehus med skader i bryst, buk og venstre arm og bein.

-Vi vet at to biler er tatt. I den ene satt et par som kom uskadet ifra det. I den andre satt en mann som nå er fraktet til sykehus med alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Jan Erik Kjelle til Dagbladet.

Selv kjører Olav Søderberg den rasutsatte strekningen mange ganger for dagen, og han har som leder for Arbeiderpartiet i Sunndal kjempet lenge for å få rassikret veien.

-Jeg håper nå at det omsider vil komme statlige midler, sier Søderberg, som syns opplevelsen i går kveld var skremmende.

Punkterte

KNUST: To biler ble truffet av det kraftige steinraset som rammet riksvei 70 nord for Sunndalsøra i går kveld. Foto: Ole Petter Pedersen/Driva
KNUST: To biler ble truffet av det kraftige steinraset som rammet riksvei 70 nord for Sunndalsøra i går kveld. Foto: Ole Petter Pedersen/Driva Vis mer

Også en annen politiker, kommende statssekretær ved Statsministerens kontor Jan-Erik Larsen, kom i en av bilene like bak raset. Han forteller at også den andre bilen som ble truffet, var svært ødelagt og punktert på alle fire hjul.

- Store og små steiner raste hele tida. Raset hadde tydelig gått gjennom eller tatt med seg rassikringen på strekningen, sier Jan-Erik Larsen til Dagbladet.

Langvarig stenging

Han sier det kan ta lang tid før de får full oversikt over rasområdet.

-Veien er stengt, og vil trolig være stengt i lang tid framover. Vi må sikre oss mot at flere ras går, og få inn eksperter som kan analysere situasjonen, sier Kjelle til Dagbladet. 

SKAL UNDERSØKES: Raset skal analyseres av geologer som kommer til Sunndalsøra i morgen.

SKREMMENDE: Olav Søderberg (55) kom i en av bilene som kom rett etter raset hadde gått.