- Det regner bra, ja

Regnet høljer ned over Sør- og Østlandet, og det er varslet flom. - Elva har steget 90 centimeter, sier campingturist Tor Evensen i Gvarv i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Sjekk værvarselet for: Gvarv, Oslo, Tromsø, Bodø, Stavanger, Kristiansand, Trondheim, Drammen, Kragerø, Hvaler, Lillehammer, Varmavatnet, Gol og været for 750 000 norske steder.
  (Dagbladet.no): - Det regner bra, ja. Og det har det gjort i over et døgn nå, sier Tor Evensen til Dagbladet.no.


  Han er på campingferie i Gvarv i Telemark. Der har elva gått over sine bredder, og barna hans må dermed pent finne seg i å vasse i flomvannet i stedet for å spille fotball eller badminton.

  Flere ras
  Over hele Østlandet har regnet kommet i strie strømmer i dag. Spesielt Buskerud har blitt rammet av regnværet, og riksvei 284 mellom Sylling og Vikersund ble stengt tirsdag kveld av et mindre jordras, melder NTB. Riksvei 127 ved Rollag er også ble stengt av overvann og det er også problemer på Rv. 40 og Rv. 96 ved Bevergrenda i Kongsberg.

  I Nedre Eiker har mange huseiere fått vann i kjellerne.


  • ER DU RAMMET AV FLOMMEN? Send oss epost eller MMS/SMS til 2400 med dine flombilder, eller tips oss på 24 00 00 00!

  Bergensbanen er også rammet. Etter et ras tre kilometer fra Flå stasjon i Hallingdal er banen stengt.
  - Det vil ikke gå nattog på Bergensbanen i natt. Så får vi se hva morgendagen bringer, sier Arvid Bårdstu, vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket.
  - Det er store nedbørmengder på stedet. Det var ikke noe enormt ras, men vi må få opp en geolog før vi kan sette i gang igjen. Derfor kan det ta litt tid, dessverre, sier Bårdstu til Dagbladet.no. 

  Jernbaneverket har selv lagt ut en sak om raset her.

  Flomvarsel

  Tidligere i dag sendte NVE ut et flomvarsel for Sør- og Østlandet.

  - Det er høyt fuktighetsinnhold i bakken i det aktuelle området. Nedbøren vil gi økende vannføring i bekker og elver. Vannføringen ventes å nå et nivå mellom middelflom og 5-årsflom i mindre og mellomstore vassdrag. Intens nedbør kan føre til lokale oversvømmelser i byer og tettsteder, melder NVE.

  Og regnværet fortsetter.

  - Det vil fortsette med ustabilt bygevær i Sør-Norge og på Østlandet i dagen framover, med lokalt kraftige regnbyger, sier Storm-meteorolog Inge Johannessen til Dagbladet.no.

  Strålende i Nord-Norge


  Samtidig som Sør- og Østlandet dynkes ned, er det strålende sommervær i Nord-Norge. Tirsdag ble registrert 25 og 26 varmegrader i henholdsvis Mosjøen og Saltdal, ifølge NTB. Finværet er spådd å fortsette i fem-seks dager i Nord-Norge. I Nord-Trøndelag kjempet også brannmannskapene mot tre mindre skogbranner. Tørken er betydelig og helikopteret som benyttes til skogbrannslukking ble tirsdag flyttet fra sin stasjon på Torp i Vestfold til Værnes.

  Sol kan familien Evensen på campingplassen i Gvarv dessverre se langt etter. Men de klager ikke.

  - Dette må en tåle. Bor vi ikke Norge, a? Det må da snu en gang og bli litt bedre, sier Tor Evensen.

  Last opp dine værbilder og tag dem med direkte her.

  Eller send dem send oss på bilder epost 2400@dagbladet.no eller mms 2400.

- Det regner bra, ja
OVER SINE BREDDER: Mattis Evensen (7) og Marius Evensen (14) vasser. Denne plattingen og sittegruppa står vanligvis fire-fem meter fra elvebredden. Nå er den midt i elva. FOTO: Tor Evensen/2400
OVER SINE BREDDER: Mattis Evensen (7) og Marius Evensen (14) vasser. Denne plattingen og sittegruppa står vanligvis fire-fem meter fra elvebredden. Nå er den midt i elva. FOTO: Tor Evensen/2400 Vis mer
FINNES IKKE DÅRLIG VÆR: Bare dårlig klær. Og da kan ikke Ronja Evensen (3) klage når hun har en paraply av denne typen.