- Det regnet olje over Langesund

Nå har bulkskipet Full City grunnstøtt med 1120 tonn olje om bord.

ØDELEGGELSER: Jørn Nilsen (t.v.), Aud Eklund og Joachim Andersen kan konstatere at badestranda deres er ødelagt av olje. Foto: Per Flåthe
ØDELEGGELSER: Jørn Nilsen (t.v.), Aud Eklund og Joachim Andersen kan konstatere at badestranda deres er ødelagt av olje. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omkring halv ett i natt kom meldingen om at det Panama-registrerte bulkskipet Full City hadde grunnstøtt utenfor Langesund.

Skipet har 1120 tonn olje om bord, og oljen begynte tidlig å lekke.

Krogshavn er et yndet friluftsområde for både folk fra nærområdet og tilreisende. Leonard Cohen, Vamp og Sivert Høyem spilte her for to uker siden.

Nå har oljen oversvømmet området.

- Krogshavn må vaskes. Badesommeren er over i Langesund, konstaterer Nils Henrik Nilsen, brannmester i Bamble kommune, overfor Dagbladet.

Vinden blåser mot land, og sender oljen mot strandområdene.Lukter infernalskLangesundsmannen Geir Glittum (42) ser forferdet utover havneområdet utenfor Langesund.

- Det er olje langs hele kystområdet her. Det lukter infernalsk. Det lukter som på en bensinstasjon, sier Glittum til Dagbladet.

Det har i natt vært sterk vind og regn i området. Regnet har nå løyet, men bølgene står fortsatt høye utenfor Langesund.

- Det har regnet olje over Langesund i natt. Regnet fraktet oljesølet inn over byen. Jeg merket det på biltaket i morges, sier en rystet Glittum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer