Det rene vrøvl

Danmark er et finfint land, for dem som får bo der. De andre kan pendle fra Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENNE SOMMEREN

er det to år siden EUs strengeste innvandringslover ble vedtatt i Danmark. Det tvilsomme jubileet ble behørig markert - med krass kritikk fra Europarådets menneskerettskommissær Alvaro Gil-Robles. I en rapport om menneskerettighetenes kår i Fogh Rasmussens Danmark var Gil-Robles særlig kritisk til Danmarks enestående strenge regler for familiegjenforening.

Kritikk fra Europarådet i menneskerettighetsspørsmål er en alvorlig sak for et demokrati - rapporten er basert på grundig juridisk gjennomgang av Danmarks lovverk, og man kunne tenke seg at danske myndigheter ville ta anmerkningene alvorlig nok til å tenke over dem en dag eller to. Men flyktning- og integrasjonsminister Bertel Haarder kom raskt med sin reaksjon: «Det er det rene, glade vrøvl.»

DET VAR IKKE MENT

som en påstand om at menneskerettskommissæren er en gal mann, naturligvis. Bertel Haarder mente kritikken måtte komme av at Gil-Robles er spanjol , og dermed hadde han ikke riktig skjønt den danske lovgivningen. Dessuten var ikke anmerkningene i rapporten så grove - det sto ikke svart på hvitt at Danmark bryter noen regler, mente Haarder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer