STINKENDE SKIP: Det elektriske anlegget på det gigantiske cruiseskipet Carnival Triumph ble slått ut etter en brann i maskinrommet søndag. Det førte til at klimaanleggene og kloakksystemene på skipet kollapset. Tre taubåter trekker nå skipet mot Mobile, Alabama, der passasjerene ventes å kunne gå i land torsdag ettermiddag lokal tid. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Jason Chambers/
STINKENDE SKIP: Det elektriske anlegget på det gigantiske cruiseskipet Carnival Triumph ble slått ut etter en brann i maskinrommet søndag. Det førte til at klimaanleggene og kloakksystemene på skipet kollapset. Tre taubåter trekker nå skipet mot Mobile, Alabama, der passasjerene ventes å kunne gå i land torsdag ettermiddag lokal tid. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Jason Chambers/Vis mer

- Det renner kloakk ned veggene

4229 passasjerer ombord på cruiseskipet Carnival Triumph er fanget i et strømløst, stinkende helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann i maskinrommet på det gigantiske cruiseskipet søndag satte hele det elektriske anlegget ut av spill. Siden da har de 4229 passasjerene ombord måttet tåle stadig verre forhold ombord på skipet, under stekende sol i Mexicogulfen.

Toalettene virker ikke. Det er ingen strøm, og heten innendørs beskrives som uutholdelig. En del passasjerer er blitt syke bare av stanken. Passajerer beskriver også at folk sloss om mat og steder å sove på båten.

- Det er vann og avføring overalt på gulvet, sier cruisepassasjeren Brent Nutt til USA Today.

Nutt har også snakket med CNN, og beskriver at folk ombord begynner å bli desperate.

- De oppfører seg som villmenn ombord, og slåss om maten, sier Nutt.

Taues i land Skipet la ut fra Galveston i Texas 7. februar, og var rundt 25 mil fra kysten av Mexico da de mistet strømmen. De planla opprinnelig å taue båten inn til den meksikanske havna Progreso, men sterk vind gjorde at båten forflyttet seg 150 kilometer nordover innen taubåtene kom til unnsetning.

Båten taues nå av tre slepebåter mot Mobile, Alabama, der det er ventet at de kommer i land torsdag ettermiddag, lokal tid.

- Forholdene blir verre for hver time som går, sier cruisepassasjeren Debra Rightmire til ABC News.

- Kabinteppene er våte av urin og vann. Toalettene flommer over i kabinene. Vi må sove i gangene og på dekk.

Toby Barlow sier til CNN at hans kone, som er på skipet, har beskrevet forferdelige forhold.

- Kloakken renner ned veggene og ut over gulvene, sier Barlow.

Har ferskvann Ferskvannssystemene på skipet var slått ut søndag og mandag, men skal nå være i orden igjen, ifølge rederiet.

I Mobile, Alabama, forbereder de seg nå på å ta imot de over 4000 personene ombord. Det er booket 1500 hotellrom, og helsepersonell står klare.

Det er ikke rapportert om at noen ombord har alvorlige skader, men på grunn av forhloldene ombord er man forberedt på utbrudd av blant annet norovirus.

- Vi er lei oss Innlegg på nettsiden CruiseCritic.com, der folk kan rangere cruiseopplevelsene sine, viser at ikke alle tar forholdene ombord like tungt.

- De har det greit, og har det fortsatt gøy ombord, skriver en kvinne som har snakket med søsteren sin ombord.

Talsmann for Carnival, Vance Gulliksen, anerkjenner at passasjerene har tøffe døgn bak seg.

- Noen sover ute på dekk fordi noen av kabibnene ikke har fungerende klimaanlegg. Men vi har fått fungerende toaletter i noen kabiner. Det er rennende vann i dusjene, selv om vannet er kaldt, sier Gulliksen. 

På en pressekonferanse mandag, sa topplederen i Carnival, Gerry Cahill at rederiet gjør alt de kan for å gjøre forholdene så gode som mulig.

- Vi er veldig lei for våre gjesters frustrasjoner, sier Cahill.

TAUES: I horisonten skimtes de tre taubåtene Resolve, Pioneer og Dabhol som trekker det 893 fot lange cruiseskipet mot havn i Mobile Alabama. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Ensign Chris Shivock
TAUES: I horisonten skimtes de tre taubåtene Resolve, Pioneer og Dabhol som trekker det 893 fot lange cruiseskipet mot havn i Mobile Alabama. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Ensign Chris Shivock Vis mer