Det rette navn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to norske kystvaktinspektørene som var ombord da den russiske tråleren «Elektron» stakk av fra kystvakten, er tilbake på et norsk dekk. Russiske myndigheter har tatt formell arrest i tråleren som er mistenkt for grov miljøkriminalitet i form av brudd på fiskribestemmelsene i vernesonen rundt Svalbard. Men i Murmansk blir skipperen på pirattråleren betraktet som en helt. Det gjenstår å se om russiske påtalemyndigheter vil trosse folkemening og stille trålerskipperen og skipets eier til ansvar for brudd på et regelverk som russiske myndigheter ikke anerkjenner.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har med flid unngått å beskrive denne situasjonen som en krise. Det overlot han til Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Det er bra at norske og russiske myndigheter hadde løpende dialog mens «Elektron» var på rømmen, men det er ingen grunn til å la være å kalle en hendelse ved dens rette navn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer