Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det ringer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ja, de har vår medfølelse, lærerne som nå gyver løs i kamp om elevenes oppmerksomhet i konkurranse med mobiltelefonen. Alle elever har en, eller to, og ja, det ringer ustoppelig fra lommer og vesker på absolutt alle klassetrinn. Mens kjørereglene for lempelig bruk av mobiltelefon holder på å ta form ellers i samfunnet, er det åpenbart misbruket som dominerer i klasseværelset. Da er det som kjent tradisjon for å ty til forbudslinja, som ved en bærumsskole, der elevene må legge igjen mobilen hjemme.
  • Skolestart markerer vi dermed ved å støtte Lærerforbundets leder, Anders Folkestad, som i denne sak representerer et fornuftig brudd med å ville forby alt vi ikke liker. Folkestad vil ha med elevene på å utforme regler for bruk av mobiltelefon på skolen, for at de skal overholde sine egne regler. Med demokrati skal mobilen tuktes, i timen.