Det rykende ferske container­skipet er så gigantisk at det ikke kan brukes

399 meter langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 4. desember i fjor sto det gigantiske containerskipet «Benjamin Franklin» omsider ferdig. Med sine 399 meter, er det det største skipet som noen gang har lagt til kai i Nord-Amerika, men gleden var kortvarig.

Det er rett og slett for stort.

For stort Etter å ha ankommet vestkysten etter sin jomfrutur fra verftet i Kina, ble det raskt klart at amerikanske havner ikke er bygd for å håndtere skip av denne størrelsen på en effektiv måte. Det skriver Quartz.

De har verken store nok kraner, dype nok havner eller infrastrukturen som skal til for å frakte lasten vekk fra havna. Skipet kunne med andre ord ikke arbeide på full kapasitet uten betydelige investeringer.

Derfor har rederiet, CMA CGM, i stedet investert i et mindre fraktselskap som skal erstatte «Benjamin Franklin» på handelsrutene over Stillehavet.

Containergiganten vil i stedet bli brukt på handsruta fra Europa til Asia der havnene er bedre skikket til å håndtere skip av den størrelsen.

Billigere enn minilager Den labre etterspørselen i de store økonomiene gjør at det er voldsom overkapasitet i skipsmarkedet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer