Det rystende brevet som avslører skrekk-fengselet i USA

Butikktyv (23) forteller om gjengvoldtekter, drapstrusler og grusomme forhold bak murene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske menneskerettighets- organisasjonen American Civil Liberties Union går nå til et massivt gruppesøksmål på vegne av flere innsatte fanger mot det de mener er et skrekkfengsel i landet.

Det hevdes at det private fengselet East Mississippi Correctional Facility i Meridian har grusomme forhold der straffedømte med psykiske problemer lever under umenneskelige forhold, melder nettstedet Gawker.com.

Rottene har tatt over, ledelsen er ubrukelig, toalettene er ødelagt, selvmordforsøksraten er skyhøy, de innsatte blir utsatt for «sadistisk brutalitet» av de ansatte som gjerne ser en annen vei når innsatte blir utsatt for vold av andre fanger, er blant påstandene i søksmålet.

Gjengvoldtatt av gjengmedlemmer Ett av ofrene er en 23 år gammel straffedømt butikktyv.

I et åpent brev til organisasjonen forteller 23-åringen om sine opplevelser i fengselet. Mannen, som har vært inn og ut av MDOC flere ganger for brudd på prøvetid og gjentatte tyverier i butikker, forteller om grusomme handlinger han har blitt utsatt for.

Sist gang han ble plassert tilbake bak murene var i september 2011. Han soner en ti års dom for sine gjentatte forbrytelser. Han forteller at han det første halvåret var innelåst.

Så startet voldtektene.

- Jeg ble voldtatt på East Mississippi Correctional Facilitiy i Meridian, Mississippi av et gjengmedlem, skriver han.

Gissel I detalj beskriver han om skadene han pådro seg, hvem som sto bak og hvordan de gikk frem.

- Jeg ble holdt som gissel i en celle av disse gjengmedlemmene. Jeg ble truet med kniver og pint av de innsatte i flere timer, skriver han.

- Det eneste jeg kunne gjøre mens han voldtok meg var å gråte. Fordi dersom jeg gjorde en feil bevegelse ville han drepe meg, skriver 23-åringen.

Han forteller at han sliter etter angrepene og at han bare har én drøm og det er at han ikke skulle ha vært en butikktyv som havnet i fengsel.

- Nå er det eneste jeg ønsker å fortelle min historie til andre som lider av det samme som jeg opplevde. Jeg ønsker at de skal vite at det er greit å varsle og fortelle andre, for ingen skal måtte bli krenket på denne måten, skriver han.

Videobevis Historien hans støttes av en etterforskningsrapport som inngår i søksmålet. Nabodistriktets sheriffkontor i Alabama mottok en telefon fra mannen 24. februar 2012 der han fortalte hva som hadde skjedd.

Det rystende brevet som avslører skrekk-fengselet i USA

I forklaringen kommer det fram ytterligere forferdelige detaljer fra fengselet.

Det skal være videobevis som avslører kniv-brukende, kokain-sniffende gjengvoldtektsmenn i aksjon, heter det i rapporten som man kan lese i anonymisert versjon hos gawker.com.

- Hatt stor framgang Reuters skriver at i det 83 sider lange søksmålet beskrives det at det er så mange rotter innenfor murene at de innsatte skal ha begynt å bruke det som myntenhet eller byttemiddel for å skaffe seg sigaretter.

Fengselet har rundt 1500 innsatte og nesten alle er mentalt syke, melder Reuters.

Fengselets ledelse i Mississippi har nektet å kommentere påstandene i søksmålet, ifølge talskvinne Grace Fisher i The Mississippi Department of Corrections til Reuters.

Fengselet er privat og drives av selskapet Management & Training Corporation. Talskvinne Issa Arnita sier i en kommentar:

- Det er arbeidet veldig hardt for å forbedre forholdene og det har vært stor framgang de siste ti månedene, sier hun, ifølge nyhetsbyrået.

BREVET: Dette brevet skrev den 23 år gamle mannen om det han ble utsatt for.
BREVET: Dette brevet skrev den 23 år gamle mannen om det han ble utsatt for. Vis mer