DEMONSTRAJONER: Egyptiske demonstrantet kastet i natt steiner mot styrkene som ble satt inn for å stoppe demonstrajonen utenfor den israelske ambassaden i Kairo. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MOHAMED HOSSAM
DEMONSTRAJONER: Egyptiske demonstrantet kastet i natt steiner mot styrkene som ble satt inn for å stoppe demonstrajonen utenfor den israelske ambassaden i Kairo. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MOHAMED HOSSAMVis mer

- Det så ut som en krigssone

Det er meldt om 520 skadde etter opptøyene i Kairo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opptøyene har lørdag formiddag roet seg ned, melder CNN.

- En veldig vanskelig hendelse er over, sa en talsmann for isrealske myndigheter. Han sier at selv om de er takknemlig for innsatsen fra egypterene for å løse situasjonen, så kan det ikke børstes under et teppe at dette var et alvorlig brudd på diplomatisk oppførsel, skriver kanalen.

Dette er det andre angrepet på den israelske ambassaden etter at fem egyptiske grensevakter ble drept i en israelsk militæroperasjon for en måned siden.

Tåregass og skudd CNNs korrespondent forteller at gatene i Kairo så ut som en krigssone i natt.

Det var mye vold mellom styrkene som ble satt inn for å stoppe opptøyene og demonstranter. TV-bilder viser demonstranter som tenner på biler, demonstranter som kaster steiner og man hører skudd.

Politiet brukte også tåregass for å få kontroll over situasjonen.

- Denne handlingen viser det sinnet og den frustrasjonen som unge, egyptiske revolusjonære føler overfor Israel, særlig etter de siste israelske angrepene ved den egyptiske grensen som drepte egyptiske soldater, sa den politiske analytikeren Nabil Abdel Fattah til Reuters.

Demonstrasjon Det kom tidlig meldinger om at egyptisk politi ikke brøt inn i demonstrasjonene, og sto og så på når demonstrantene rev ned muren rundt den israelske ambassaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge CNN melder myndighetene melder 520 skadde etter nattens kamper.

Sammenstøtene i Kairo startet da noen hundre egyptere dro fra en demonstrasjon foran Tahir-palasset til Israels ambassade. Demonstrasjonen utenfor Tahir-palasset var en protest mot Egypts militærråd og det de mener er en altfor sen reformprosess.

Ambassadøren har dratt Ved ambassaden jublet demonstrantene og ropte slagord mot Israel.

De rev ned betongmuren som sto rundt ambassaden og gikk inn i ambassaden. På bilder kan man se at demonstranter har tatt papirer fra ambassaden med seg ut i gatene.

Israels ambassadør har nå forlatt Kairo sammen med andre viktige ansatte ved ambassaden, og Israel vurderer hvordan de skal reagere på angrepene.

PANREDE POLITIBILER: Det ble tatt i bruk pansrede biler i Kairo i natt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MOHAMED HOSSAM
PANREDE POLITIBILER: Det ble tatt i bruk pansrede biler i Kairo i natt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MOHAMED HOSSAM Vis mer