- Det så ut som om ansiktet hennes smeltet

To brødre pågrepet etter syreangrep mot seksbarnsmoren Carla (37).

ALVORLIGE SKADER: Seksbarnsmoren Whitlock ble fraktet til sykehus med alvorlige skader på store deler av overkroppen etter et syreangrep utenfor restauranten «Turtle Bay» i Southampton den 18. september i år. Nå er tre personer pågrepet i forbindelse med saken. Foto: Solent Newss / Scanpix
ALVORLIGE SKADER: Seksbarnsmoren Whitlock ble fraktet til sykehus med alvorlige skader på store deler av overkroppen etter et syreangrep utenfor restauranten «Turtle Bay» i Southampton den 18. september i år. Nå er tre personer pågrepet i forbindelse med saken. Foto: Solent Newss / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske seksbarnsmoren Carla Whitlock (37) har fått livsvarige skader etter å ha blitt utsatt for et syreangrep tidligere denne måneden. Nå er to brødre og en kvinne arrestert i forbindelse med angrepet, melder avisa The Guardian.

Whitlock ble fraktet til sykehus med alvorlige skader på store deler av overkroppen, etter angrepet utenfor restauranten «Turtle Bay» i Southampton den 18. september.

- Jeg har det OK, med tanke på hva som har skjedd. Det er ganske smertefullt, først og fremst gjør det vondt i øynene, sier hun i et intervju med nyhetsbyrået Solent News.

37-åringen fikk hele ansiktet ødelagt, og er merket for livet etter hendelsen. Hun beskriver smertene etter angrepet som å bli stukket i øynene konstant.

FØR: Slik så seksbarnsmoren Carla Whitlock ut før hun fikk livet snudd på hodet, etter et syreangrep tidligere i år. Foto: Solent News / Scanpix
FØR: Slik så seksbarnsmoren Carla Whitlock ut før hun fikk livet snudd på hodet, etter et syreangrep tidligere i år. Foto: Solent News / Scanpix Vis mer

- Det er smertefullt. Øynene mine er hovne akkeruat nå. Det kommer til å bli ennå mer smertefullt før det blir bedre. Det føles ut som om noen stikker meg i øynene hele tiden, sier hun i intervjuet.

Trolig blind resten av livet Personalet på restauranten «Turtle Bay» får også skryt for å ha reddet synet på det ene øyet, etter å ha bidratt med førstehjelp.

- Jeg kan se så godt som normalt ut av mitt venstre øye, men jeg ser ikke noe som helst ut av det høyre øyet. Det er en stor sjanse for at jeg aldri igjen vil se på det øyet, men det vil tiden vise. Angrepet har forandret livet mitt totalt. Jeg prøver å takle dette så godt jeg kan, forteller hun ifølge britiske medier.

En av de ansatte ved «Turtle Bay» fortalte ifølge The Telegraph, at verken Whitlock eller de pågrepne var gjester ved restauranten.

- Det så ut som om ansiktet hennes smeltet. Det var tydelig at det var store skader. Det skjedde på torget, rett utenfor restauranten, sa vedkommende dagen etter angrepet.

Brødre arrestert Politiet utlovet en dusør på 5000 pund for tips som kunne føre til arrestasjonen på to brødre på 22 og 26 år, som har vært etterlyst av politiet siden angrepet. Sent mandag kveld ble brødrene arrestert, sammen med en 33 år gammel kvinne, i Kent sørøst i England.

Politiet i Hampshire går nå ut og takker for enorm respons, etter at de ba publikum om tips i saken.

- Vi har fått fantastisk god hjelp fra publikum. Vi ønsker å takke dem for at de har tatt kontakt med oss, og for at de har delt våre meddelelser i sosiale medier, heter det i en uttalelse fra sjefsetterforsker Will Whale.

Siden 2008 har antallet syreangrep i England har økt drastisk, fra 69 til 106, melder Daily Star.

- Fjern åpent salg av syre Tidligere i høst fikk indiske Reshma Quershi (18) stor oppmerksomhet, for sin deltagelse i en kampanjefilm for veldedighetsorganisasjonen Make Love Not Scars - som jobber aktivt for å gjøre det vanskeligere å få tak i syre.

Quereshi var på et slektsbesøk i Nord-India da den grusomme handlingen fant sted, og skal ha blitt holdt i bakken av søstras eksmann og to andre menn.

I en litt annerledes sminkevideo viser syreofferet hvordan en kan få «perfekte, røde lepper». Samtidig kommer hun med en klar tankevekker:

- I likhet med leppestift, finner man også konsentrert syre på markedet. Det er årsaken til at jenter blir utsatt for syreangrep hver eneste dag. Hjelp oss å fjerne åpent salg av syre, sier hun i videoen.