Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det så ut som om King Kong kom ned hovedgata

Minst fire drept i ny dødstornado i USA.

VENTER AT DØDSTALLENE VIL STIGE: Fire mennesker er bekreftet omkommet etter at tre voldsomme tirnadier raste gjennom byen Springfield i Massachusetts i går. Guvernør Deval Patrick har erklært unntakstilstand, og Nasjonalgarden er satt inn i letearbeidet i de ødelagte områdene. Foto: Jessica Hill / AP / Scanpix
VENTER AT DØDSTALLENE VIL STIGE: Fire mennesker er bekreftet omkommet etter at tre voldsomme tirnadier raste gjennom byen Springfield i Massachusetts i går. Guvernør Deval Patrick har erklært unntakstilstand, og Nasjonalgarden er satt inn i letearbeidet i de ødelagte områdene. Foto: Jessica Hill / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går feide flere tornadoer gjennom delstaten Massachusetts i USA.  I og rundt byen Springfield er minst fire mennesker drept, og mer enn 40 skadet.

Tornadoen kommer bare uker etter at en kraftig tornado drepte minst 142 mennesker i byen Joplin.

Ifølge guvernør Deval Patrick vil dødstallene mest sannsynlig stige i byen som ble truffet av minst tre forskjellige Tornadoer.

Trær ble revet opp med roten, kraftlinjer ble blåst over ende, og tak ble revet av hus i det voldsomme uværet, melder CNN.

Raserte alt Øyenvitner i Springfield forteller at flere mennesker er fanget inne i de ødelagte husene.  

- Det så ut som om King-Kong kom ned hovedgata, sier Skip Hynd til ABC News. Han var i sentrum av Springfield, da tornadoen traff.

Guvernør Deval Patrick har erklært unntakstilstand, og Nasjonalgarden er satt inn i letearbeidet i de ødelagte områdene. Redningsmannskaper går nå fra hus til hus i håp om å finne overlevende.

- Krigssone - Minst 19 lokalsamfunn har rapportert om skader, men tornadoen har vært spesielt ødeleggende i sentrum av Springfield, sier guvernøren.

Dolly Opper fra småbyen Monson var ikke hjemme da det voldsomme uværet traff småbyen, men naboen hennes beskriver sentrum av byen som krigssone.

VOLDSOMME ØDELEGGELSER: Det er erklært unntakstilstand etter at minst tre voldsomme tornadoer traff Springfield, en av delstaten Massachusetts største byer. Foto: Jessica Hill / AP / Scanpix
VOLDSOMME ØDELEGGELSER: Det er erklært unntakstilstand etter at minst tre voldsomme tornadoer traff Springfield, en av delstaten Massachusetts største byer. Foto: Jessica Hill / AP / Scanpix Vis mer

- Jeg har enda ikke vært hjemme, men ifølge naboen ligger kirketårnet nå i min hage, sier hun til CNN.

Dødelig USA har vært rammet av uvanlig mange og harde tornadoer denne våren.

Til tross for mye bedre varslingsystemer, tar tornadoer stadig flere liv i USA.

Dette kan være det dødeligste tornadoåret i USA på nesten 60 år ifølge National Weather Service.

Det dødeligste tornadoåret som er registrert i USA er 1925. Da omkom 794 personer i tornadoer. Antall dødsfall i år er mer enn åtte ganger så mange som gjennomsnittet for et normalt år, som er 55 dødsfall, har CNNs meteorolog Chad Myers tidligere uttalt.

TORNADOEN: John Garvey tok dette bildet av tornadoen da den traff sentrum av Springfield i går. Fire mennesker er så langt bekreftet omkommet, og minst 40 mennesker er skadet. Foto: John Garvey / AP / Scanpix
TORNADOEN: John Garvey tok dette bildet av tornadoen da den traff sentrum av Springfield i går. Fire mennesker er så langt bekreftet omkommet, og minst 40 mennesker er skadet. Foto: John Garvey / AP / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media