Angrepet på Kongressen

- Det sårer

Tidligere førstedame Michelle Obama bryter tausheten etter angrepet på Kongressen.

SÅRET: Michelle Obama er preget av hendelsene ved Capitol Hill onsdag. Foto: SAUL LOEB/AFP/NTB
SÅRET: Michelle Obama er preget av hendelsene ved Capitol Hill onsdag. Foto: SAUL LOEB/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere førstedame Michelle Obama har torsdag kommet med en offentlig uttalelse etter onsdagens angrep på Kongressen. Obama mener onsdagen viser at enkelte amerikanere får lov å nedverdige flagget og symbolene for nasjonen.

Hun reagerer først og fremst på politiets svar på hendelsen, som hun mener er svakere enn under sommerens Black Lives Matter-demonstrasjoner.

- Å se den store forskjellen er så vond. Det sårer, sier Obama.

Obama skriver videre:

- Jeg har vondt på vegne av landet vårt. Og jeg skulle ønske at jeg satt med løsningene på hvordan dette kan bli bedre. Jeg skulle ønske jeg hadde tro på at folk som vet bedre, også vil oppføre seg slik. Alt jeg vet er at det er nå vi må være ekte patrioter. Det er nå de som stemte på denne presidenten får se hva det var de egentlig stemte på, skriver Obama.

Hun mener videre det var feilet lederskap som ledet til opptøyene ved Kongressen. Obama sier at hun ser et glimt av håp, men understreker:

- Jobben for å lappe USA sammen igjen, å virkelig reparere det som er ødelagt, er ikke jobben til en enkelt politiker eller et enkelt parti. Det er opp til hver og en av oss, skriver Obama.

Ektemannen og tidligere president Barack Obama var allerede natt til torsdag ute og fordømmet handlingene i Capitol Hill onsdag kveld.

- Historien vil huske dagens vold i Kongressen, oppildnet av en sittende president som kontinuerlig har løyet om utfallet av et lovlig valg, som et øyeblikk som er skammelig for vår nasjon. Men vi lurer oss selv om vi ser på det som en total overraskelse, skriver tidligere president Barack Obama i en uttalelse på Twitter natt til torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer