HER KAN FLYET VÆRE: Myndighetene i Malaysia mener det er mest sannsynlig at flyet kan befinne seg på land et sted nær grensa mellom Kina og Kirgisistan, ifølge BBC. Foto: Google Maps
HER KAN FLYET VÆRE: Myndighetene i Malaysia mener det er mest sannsynlig at flyet kan befinne seg på land et sted nær grensa mellom Kina og Kirgisistan, ifølge BBC. Foto: Google MapsVis mer

Det savnede flyet kan befinne seg på land

Malaysiske myndigheter peker ut grenseområdet mellom Kina og Kirgisistan som det mest sannsynlige stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter den dramatiske utviklingen i morges der Malaysias statsminister sa at flyforsvinningen som ryster verden var et resultat av en «bevisst handling», tyder mye på at flyet kan ha blitt kapret.

Det er hittil uklart hva motivet for en slik handling kan være, eller hvor flyet befinner seg. Malaysia Airlines-flyet har klokka 13.30 vært borte i én uke og 19 timer.

- Mest sannsynlig på land Statsminister Najib Razak sa også at nye satellittopplysninger plasserer flyet i to mulige korridorer - en nordlig fra Nord-Thailand til grensene mot Kasakhstan og Turkmenistan, og en sørlig fra Indoneisa til det sørlige Indiahavet.

Malaysias myndigheter mener imidlertid at flyet mest sannsynlig befinner seg på land et sted i grenseområdene mellom Kina og Kirgisistan, ifølge BBCs Asia-korrespondent Jonah Fisher.

- Har blitt oppdatert av malaysiske myndigheter. De tror det mest sannsynlige stedet for flyet er på land et sted nær Kina/Kirgisistan-grensa, skriver Fisher på Twitter.

Videre understreker han at det er mye usikkerhet rundt opplysningene, og setter spørsmålstegn rundt hvordan flyet kan ha fløyet gjennom store deler av luftrommet i Sør-Asia uten å bli merket.

Endret kurs Statsminister Najib Razak opplyste på en pressekonferanse i morgentimene at flyet, som var på vei østover mot Beijing, endret kurs nordvest.

- Analyser av radarinformasjon viser at et fly som man tror er MH730 snudde i en vestlig retning over Malaysia, før det igjen ble styrt mot nordvest, sier Razak.

Men det er altså et mysterium hvor flyet - og de 239 personene som var om bord - faktisk befinner seg.

- Satellittopplysningene er av en slik art at vi ikke kan bekrefte flyets presise posisjon, sier Najib.

Flere av de etterlatte har uttalt at de håper at flyet har blitt kapret, fordi det øker sjansene for at de får se sine slektninger igjen.